Maso-cial-democrati

aprilie 15, 2008 0

PC si PSD s-au aliat, prima data, in 2000. Prin 2003, speculind bine „avantajul competitiv” de a detine un redutabil trust media, conservatorii (umanisti, la acea vreme, parca) au luat distanta de PSD, au devenit chiar critici fata de social-democrati si au obtinut un scor bunicel la locale. Prima „tradare”  a durat pina prin toamna lui 2004 cind Uniunea PSD+PUR a candidat la generale unde a obtinut pozitia numarul unu, in urma contorizatii voturilor. Partidul lui Voiculescu a tradat a doua oara, alegind sa devina „solutia imorala” si sa ii exaspereze pe multi pesedisti pentru ca au dat pe mina lui Felix citeva locuri bune si sigure in Parlament.
Acum, la foc mic, se prepara o a treia  alianta intre PSD-PC. Cu A. Nastase ca nas mare si cu Dan Voiculescu, generos, aducind ca zestre un trust media si mai baban decit in trecut. Grupul de la Cluj – sau, ma rog, ce a mai ramas din el – miriie. PSD merge la locale si, mai apoi, in toamna, la parlamentare, cu o cota de piata mai mica decit in anii precedenti,  iar din aceasta cota social-democratii vor trebui, probabil, sa taie o feliutza si pentru conservatori.
Sigur ca ecuatia PSD-PC e mult mai complicata, dar nu pot sa nu aduc in aceasta discutie si ideea de masochism. Eu cred ca nu e inutila 🙂

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.