Măsură: închiderea firmelor care nu respectă măsurile de protecție antipandemie

Măsură: închiderea firmelor care nu respectă măsurile de protecție antipandemie

martie 22, 2021 0

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat luni că doreşte o lege pentru suspendarea activităţii agenţilor economici care au primit sancţiuni repetate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară.

„O să solicit PNL să discute în coaliţie, foarte serios, ca în această săptămână, în agenda Parlamentului, să fie adus în dezbatere şi aprobat proiectul de lege care modifică OUG privind regimul sancţiunilor. Am văzut că sancţiunile nu sunt suficiente, din păcate. Îmi doresc ca legislaţia să fie modificată, mai exact Legea 55/2020, astfel încât după una-două-trei sancţiuni, instituţiile statului să poată suspenda activitatea agentului economic care nu respectă măsurile de protecţie sanitară”, a spus Bode la Digi24.

El a arătat că legea trebuie să fie foarte clară, să existe o prevedere prin care activitatea să fie suspendată pentru două săptămâni, iar dacă nu se ţine cont de această măsură, se poate vorbi de o infracţiune.

„Intenţionăm să venim cu o ordonanţă de urgenţă în acest sens”, a mai spus Bode.

Zilele trecute, Poliția din Capitală a amendat patronii mai multor cluburi care au organizat petreceri absolut iresponsabile, unde nu s-a respectat nicio regulă de protecție sanitară, locurile și clienții lor devenind astfel focare ambulante de răspândire a morții prin COVID.

Detalii, AICI

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.