Melbourne, al doilea mare oraș din Australia, se închide pentru… 4 cazuri noi de COVID pe zi!

Melbourne, al doilea mare oraș din Australia, se închide pentru… 4 cazuri noi de COVID pe zi!

iulie 3, 2021 1

În Europa, există orașe cu o mie de cazuri noi de coronavirus zilnic care vorbesc despre eliminarea utilizării obligatorii a măștilor pe stradă. Puțin mai departe, în Australia, există orașe mari precum Melbourne care, cu mai puțin de o duzină de infecții la fiecare 24 de ore, sunt închise timp de două săptămâni și le cer cetățenilor să refolosească măștile pe care le-au depozitat deja în sertar.

Siguranța sănătății populației în pandemie a domnit mult timp în Australia grație unor măsuri puternice de protecție sanitară precum cele din Melbourne, al doilea oraș ca mărime din țară (cinci milioane de locuitori), care își închide porțile pentru numai 60 de cazuri noi în 15 zile, undeva la o medie de 4 cazuri pe zi.

Suficient pentru a decreta a patra blocadă, într-un an și jumătate, într-un oraș care în 2021 a avut mai multe perioade de peste cinci zile la rând cu zero infecții locale.

Săptămâna trecută, guvernul din Victoria, statul în care se află Melbourne, a anunțat un blocaj de șapte zile pentru doar 26 de noi cazuri pozitive.

Autoritățile au fost îngrijorate de faptul că printre cazurile raportate s-au numărat persoane care au participat la evenimente masive, cum ar fi meciuri de fotbal cu stadioane pline.

„Dacă așteptăm prea mult pentru a închide orașul, situația va scăpa de sub control”, a declarat guvernatorul James Merlino.

Școlile și barurile erau închise. Orice deplasare pe o rază de cinci kilometri a fost anulată, iar rezidenții au trebuit să rămână acasă, cu excepția lucrărilor esențiale, pentru a merge la supermarket sau pentru a primi vaccinul.

Cetățenii cunosc metodologia și o respectă. Ei știu din experiență că merită să sacrifici o săptămână sau două de fiecare dată când un mic focar vine să blocheze normalitatea în care au trăit deja.

Ieri, autoritățile australiene au anunțat că vor prelungi închiderea orașului Melbourne încă o săptămână începând de joi, în timp ce în restul statului Victoria cetățenii își vor putea părăsi casele.

Cele 60 de cazuri active raportate până acum sunt ”de vină” pentru faptul că orașul și-a extins închiderea, pentru a preveni transmiterea pe scară largă a virusului.

Aceasta este politica strictă pe care a urmat-o Australia – controale la frontiere, închideri rapide și măsuri de carantină la intrare – care a dus la un bilanț de doar 910 morți pe tot parcursul pandemiei. Infecțiile totale abia depășesc 30.000.

Avatar
Ionuț Filip
Ionut Filip
One thought on “Melbourne, al doilea mare oraș din Australia, se închide pentru… 4 cazuri noi de COVID pe zi!
  1. Avatar

    TRAIASCA MARESALU ANTONESC

    DUTE NAIBI DE CRETI LAURENTIU CIOCAZANU MATII DE IDIOT HAI MARS MARSI MATII DE ACI BA CRIMINALULE DE SIHOLOGIGICE CE ESTI ESTI UN MAREA DE PROSTOVANULE CE VIOLENT BA TU VI CU AMENTARILE CINE ESTI TU MATII DE AIIICIII

    iulie 5, 2021 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.