Mic comentariu pt Andrei Cornea. Atenţie, Happy Fish

ianuarie 26, 2009 0

Andrei Cornea se întreabă de ce un proiect bun e condamnat la esec doar pentru că e lipit de Traian Băsescu. E vorba despre raportul Stanomir despre posibile rezolvari ale ambiguitatilor si aberatiilor din constitutia actuala (despre care am mai scris aici).

  • Proiectul nu are, deci, sanse de reusita. El ar putea, cel mult, servi presedintelui – si probabil ca si de asta a fost publicat acum – drept „program electoral” in campania pentru realegere de anul acesta, iar semnificatia lui trebuie vazuta, acum, mai ales in acest context electoral. Cat despre Constitutie, ma tem ca, multa vreme de aici inainte, vom ramane cu aceea a „lui Iliescu si Iorgovan”, plangandu-ne periodic de defectele ei…

de acord, raportul e un bun punct de pornire pentru o discutie. Alipirea de traian Băsescu se face însă cu deplinul voluntariat intelectual. poate că există un recul şi pentru că Băsescu propune, intelectualii execută. pe mine asta mă deranjează. M-a deranjat şi la Raportul Tismăneanu, mă deranjează şi acum. Pîrghiile cît de cît independente pentru manifestare intelectuală se şubrezesc pe zi ce trece. Intelectualii activează într-o ambiguitate totală. E singura problemă. Nu mai au instituţii din care să atace ideatic fără să fie nevoie să se agaţe de puterea politică? Metoda comisiilor cerute de preşedinţi nu e romanească. Numai că nu-mi place.
Bonus
Apropo de înregistrarea listelor de apeluri proaspăt intrată în vigoare, vă recomand filmuleţul de pe happyfish. Deosebita anvergură discursivă a vorbitorului din dreapta, mai ales în momentul său nemţesc, face toţi banii:).

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.