Mike Pompeo și-ar fi pus subalternii să se ocupe de câinele familiei, de rezervări la restaurant și de shopping

Mike Pompeo și-ar fi pus subalternii să se ocupe de câinele familiei, de rezervări la restaurant și de shopping

aprilie 17, 2021 0

Fostul secretar de stat Mike Pompeo a încălcat regulile federale de etică atunci când el și soția sa au cerut personalului să facă rezervări la restaurant, să aibă grijă de câinele său, să facă excursii la cumpărături și să efectueze o gamă largă de alte comisioane personale care nu se refereau la afaceri oficiale, potrivit unui Raport al Biroului Inspectorului General al Departamentului de Stat, citat de ziarul Washington Post.

Raportul de supraveghere internă, publicat vineri, a concluzionat că Pompeo a făcut mai mult de 100 de cereri care „păreau de natură personală” și ce încalcă reglementările oficiale în domeniu.

Raportul nu a recomandat nici o sancțiune pentru Mike Pompeo, deoarece acesta nu mai lucrează în Departamentul de Stat, dar a spus că instituția ar trebui să creeze un nou sistem pentru ca personalul să raporteze astfel de încălcări ale normelor și cutumelor de către angajații guvernamentali.

Donald Trump și Mike Pompeo

Pompeo, un aliat apropiat al fostului președinte Donald Trump, are viitoare ambiții politice și este adesea menționat printre alți republicani ca un concurent prezidențial în alegerile din 2024.

Într-o declarație publică, Mike Pompeo a respins afirmațiile raportului.

„În niciun moment, eu sau soția mea Susan, nu am abuzat de banii contribuabililor sau nu am încălcat regulile sau normele etice”, a spus el.

„Acest ultim raporteste încă o altă încercare de a mă calomnia pe mine și, mai rău, pe soția mea, de către propriul nostru guvern”, a continuat.

Avocatul fostului diplomat de vârf, William Burck, a criticat raportul, spunând că acesta dezvăluie „părtinire” din partea autorilor.

Pompeo și soția sa, care călătorea adesea cu el în afaceri oficiale ale Departamentului de Stat, ar fi adresat solicitări unor angajați din biroul său să facă comisioane precum „ridicarea obiectelor personale, planificarea evenimentelor care nu au legătură cu misiunea Departamentului și desfășurarea unor astfel de treburi personale ca îngrijire a animalelor de companie și trimiterea de felicitări de Crăciun personale”, se spune în raport.

Pompeo ar fi cerut personalului să facă „rezervări la restaurant pentru prânzuri și cine personale cu membrii familiei sau prietenii” de cel puțin 30 de ori, se arată în raport.

De asemenea, se spune că unui angajat al Departamentului de Stat i s-a cerut să rezerve două întâlniri la salonul de coafură pentru Susan Pompeo.

Un alt angajat apare menționat că ar fi intervenit pentru a-l ajuta pe fiul celor doi să obțină o reducere pentru un hotel, se mai arată în raportul citat de The Washington Post.

Laurențiu Ciocăzanu
Laurențiu Ciocăzanu
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.