Militant AUR: ”Dacă susții suspendarea nazistului Iohannis, dai mai departe acest mesaj. Eu, DA!”

Militant AUR: ”Dacă susții suspendarea nazistului Iohannis, dai mai departe acest mesaj. Eu, DA!”

mai 27, 2021 0

În ciuda declarațiilor corporației americane, Facebook pare incapabilă să facă față avalanșei de falsuri, incitări la ură și campanii fake news.

Un ultim exemplu a apărut pe grupul de Facebook ”Acasa in Romania”, unde o utilizatoare a postat un mesaj care încalcă toate regulile de comunicare publică, dar și legislația în vigoare, care pedepsește penal folosirea însemnelelor naziste sau a mesajelor care incită la ură pe model fascist.

Londorin Mihai (Foto: Facebook)

Deși Consiliul anti-Discriminare a reușit să mai stăvilească aceste discursuri la nivelul liderilor politici, nu același lucru se poate spune despre oamenii de rând.

Unii dintrei ei nu au înțeles nici până acum că acest limbaj este o crimă comparabilă cu cea fizică, cu diferența că în cazul vorbelor victimele nu apar imediat, ci în timp sau la întâmplări aparent fără legătură, când din senin cineva ucide pe altcineva din motive de ură.

”Dacă susții suspendarea NAZISTULUI Iohannis, dai mai departe acest mesaj. Eu, DA”.

Această postare a fost publicată pe grupul de socializare amintit de către utilizatorul ”londorin Midoi”, care are un profil de susținător AUR.

Pe pagina de socializare a respectivului apar imagini de la acțiuni de campanie ale AUR.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.