Minutul 90. Traian Basescu

decembrie 9, 2008 0

„On the one hand”. PD-L nu a semnat inca, la aceasta ora, nici un protocol de colaborare cu PSD. Dar, la cum stau acum lucrurile, e foarte probabil ca o vor face. Pina atunci insa mai pot aparea surprize. Sint multi care isi doresc sa mai apara surprize- azi am vorbit inclusiv cu oameni din PD-L care mai spera, dar cu inima cit un purice, ca Traian Basescu sa scoata din palarie o surpriza.  Ma refer, punctual, la premier si mai ales la compozitia formulei guvernamentale.
„On the other hand”.  Miron Mitrea e un experimentat negociator. E greu de crezut ca dl Mitrea ar fi facut ieri presiuni asupra colegilor sai, inclusiv in wc-urile de la Senat, daca nu ar fi avut anumite „garantii”. Numarul celor convinsi de la social-democrati sa semnalizeze fara echivoc spre PD-L e complesitor mai mare decit al celor care ar fi vrut in opozitie, alaturi eventual de PNL. Un asemenea scor (41-17, daca tin bine minte) era greu de obtinut intr-un partid dominat de oameni pragmatici, in absenta unor „garantii”.
Cu toate astea, minutul 90 se apropie in mod fatal. Poate, cine stie, pe contraatac…Cum spun crainicii nostri sportivi in mod repetat – „speranta moare ultima”.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.