Mirlani de Romania: astazi, din PNL!

decembrie 20, 2008 0

Simt nevoia sa citez mai mult dintr-un articol aparut in editia online a Cotidianului. Ceea ce veti vedea mai jos e pilduitor pentru ce inseamna, in acest moment, ideea de „opozitie” in Romania. Nu e, in realitate, opozitie, ci mirlanie in stare pura.
Asadar, personajele: Roberta Anastase, Bogdan Olteanu, Ludovic Orban, Mihai Voicu, Aura Vasile.
Cititi cu atentie, va rog! S-a intimplat vineri, la alegerea presedintelui Camerei Deputatilor.
„Imediat după anunţarea candidaturilor de către liderii grupurilor parlamentare, Bogdan Olteanu, fostul şef al deputaţilor, a propus plenului ca fiecare dintre cei trei candidaţi să se prezinte timp de un minut în faţa colegilor, invocand faptul că mulţi dintre deputaţi sunt la primul mandat şi nu-i cunosc pe cei trei pretendenţi la preşedinţie. ”
Apoi:
„În urma intervenţiei unui democrat-liberal, care a susţinut că solicitarea lui Olteanu nu se regăseşte în regulamentul Camerei şi nici nu există o cutumă în acest sens, un alt liberal a urcat la pupitru, cerând ca timpul de prezentare să fie de 15 minute. A continuat penelistul Mihai Voicu, care printre aplauzele şi rasetele zgomotoase ale colegilor de grup, a cerut ca timpul propus de antevorbitorii săi să se cumuleze.”
Finalul:
„Preşedintele de şedinţă, Aurel Vainer, decan de varstă, a supus votului propunerea liberalilor, dar nu a numărat voturile, motiv pentru care miştoul liberal a continuat. Ludovic Orban a urcat la pupitru şi a anunţat pe un ton zeflemitor că îi donează Robertei Anastase zece minute din timpul său pentru că are mai multă nevoie decât el de prezentare. Misoginismul liberal a fost dus la extrem când o deputată debutantă a luat cuvântul explicând că Roberta Anastase nu are de ce să se teamă şi că dacă ar fi fost în locul ei, prezentarea ar fi fost o sarcină uşoară. Şarada a fost oprită la solicitarea pesedistei Aura Vasile, care a condamnat atitudinea peneliştilor: “Mă simt jignită ca femeie să asist la aşa ceva. Colegii liberali se comportă aşa doar pentru că o doamnă candidează în premieră. Mi se pare inadmisibil. Vă rog să o respectaţi şi să ţineţi cont de egalitatea de şanse”. Aura Vasile i-a cerut cerut decanului de varstă să reia votul şi să respecte regulamentul de funcţionare al instituţiei. Propunerea lui Bogdan Olteanu a fost respinsă cu 220 de voturi împotrivă, 78 pentru şi 12 abţineri.”
Vi se pare ca e NORMAL ce s-a intimplat acolo?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.