Mos Cruvern. Ce urmeaza?

septembrie 14, 2008 0

Mos Cruvern – asa as spune liberatarienii si asa au si spus, de altfel, unii dintre ei – exasperati de pornirire asistentiale excesive ale diferitelor guverne, generoase cu pomenile electorale si, desigur, in primul rind, direct interesate de efectele acestora.
Mos Cruvern – cuvint compus din Mos Craciun + Guvern… O poveste pilduitoare despre Mos Cruvern, aici

De altfel, toata cartea, pe care o gasiti la linkul de mai sus, e de citit
Revin: in ultimele doua saptamani am asistat la un potop de pomeni electorale venite de la guvern. Li s-au dat bani mai multi preotilor, s-a statuat ca pensiile se vor mari (coincidenta – exact in virful sezonului electoral!), li s-au dat bani mai multi politistilor, etc, etc.
A parut ca asistam la o actiune de PR guvernamental, cu tinte bine fixate si cu o cadenta a pomenilor care sa le faca sa devina memorabile.
Prin urmare, la ce ne asteptam in saptamana care va veni? Credeti ca vor fi uitati profesorii sau medicii, de pilda? Functionarii publici nu merita si ei niste bonusuri, ca sint si multi si disciplinati la vot? Eu nu cred ca vom astepta mult si vom avea raspuns si la aceste intrebari.
Din pacate, momentele de generozitate becaliana ale lu Tariceanu si compania au ascunse in miezul lor si o fatalitate: decontul. Care va veni si pe care il vor plati oamenii care, in majoritatea lor, isi duc viata in afara unor jocuri politice unde pomana electorala a devenit o nefasta si periculoasa cutuma.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.