”Nebunul” Venezuelei și ”bufonul” Americii – singurii care susțin atacul lu Putin la adresa lumii libere

”Nebunul” Venezuelei și ”bufonul” Americii – singurii care susțin atacul lu Putin la adresa lumii libere

februarie 23, 2022 0

Donald Trump nu a mai surprins pe nimeni când, ieri, la un podcast american, și-a declarat public admirația pentru felul în care Vladimir Putin a decis să atace Ucraina.

”Am spus – este un geniu. Cât de deştept este!”, a exclamat Trump, zis  și ”bufonul Americii”, cel care a ajuns președinte al SUA cu ajutorul atacurilor cibernetice ruse la adresa lui Hillary Clinton, în 2016, și care a încercat, prin forță, să răstoarne ordinea de stat pentru prima oară în istoria Americii, odată cu asaltul asupra Capitoliului, din 6 ianuarie 2021.

Dar în afară de Trump, Putin nu mai are nicio susținere internațională publică pentru războiul declanșat asupra lumii libere.

Nici măcar Xi Jing Ping, liderul autoritar de la Beijing care plănuiește și el un asalt similar asupra Taiwanului, nu și-a declarat public girul pentru agresiunea Rusiei la adresa Ucrainei.

China îl susținen doar ”diplomatic”, potrivit declarațiilor Beijingului, și eventual ”economic”, dacă Rusia va intra în criză din cauza sancțiunilor.

Nici măcar Erdogan, liderul autoritar al Turciei, nu i-a arătat susținere pentru invadarea Ucrainei.

Dar în afară de Donald Trump, liderul de la Kremlin și-a găsit totuși un suporter al războiului său: Nicolas Maduro, dictatorul Venezuelei, care și-a adus țara în sapă de lemn, foamete și emigrare masivă, din cauza refuzului de a accepta înfrângerea în alegeri.

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro l-a asigurat marţi pe omologul său rus Vladimir Putin de sprijinul său în criza din Ucraina, relatează Agerpres, care citează France Presse.

„Venezuela este alături de Putin, este alături de Rusia. Venezuela este alături de cauzele curajoase şi drepte din lume”, a declarat Maduro la televiziune, în timpul unui consiliu de miniştri, în contextul în care parlamentul rus a dat undă verde marţi unei operaţiuni militare în Ucraina.

Teama de o escaladare militară în Ucraina a ajuns la paroxism după ce Putin a recunoscut luni independenţa entităţilor secesioniste Lugansk şi Doneţk, situate în estul ţării.

Maduro, zis și ”nebunul Venezuelei”, a reamintit că predecesorul şi mentorul său Hugo Chavez (1999-2013) a susţinut Rusia când aceasta a recunoscut în 2008 independenţa Osetiei de Sud în timpul conflictului cu Georgia.

„Venezuela şi revoluţia chavistă sunt întotdeauna alături de Putin, de Rusia, de poporul rus”, a adăugat Maduro, precizând că SUA şi NATO „încearcă prin mijloace militare să elimine Rusia”.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.