Cum s-a pregătit Putin pentru ca pe Rusia s-o doară-n cot de sancțiunile Occidentului

Cum s-a pregătit Putin pentru ca pe Rusia s-o doară-n cot de sancțiunile Occidentului

februarie 23, 2022 0

Marile publicații de peste Ocean au tras concluzia că Rusia lui Putin și-a pregătit din timp planul de a invada Ucraina, astfel încât să fie foarte puțin afectată de sancțiunile economice ale SUA, UE, Marii Britanii, Japoniei, Canadei sau Australiei.

Marea lovitură dată de regimul Putin a fost instalarea la Casa Albă a lui Donald Trump, un apropiat al său cu aceleași idei aberante despre ”oculta mondială”, ”globalism” sau ”neomarxism”, concepte pe care nu le înțeleg nici măcar susținătorii lor.

Din 2014 până acum, Vladimir Putin a avut suficient timp să ia măsuri pentru ca sancțiuni de genul celor anunțate ieri de Occident să aibă un efect cât mai limitat asupra economiei țării și intereselor celor apropiați lui, scrie The New York Times.

„E important ca în viitor să creștem gradul de suveranitate al economiei noastre”, a spus Vladimir Putin săptămâna trecută, când a anunțat că țara este acum mult mai pregătită pentru a se descurca în fața „sancțiunilor nelegitime”.

Chiar și oligarhii, subliniază analiza The New York Times, ca urmare a rolului lor în companiile de stat, „ar putea beneficia, de fapt, de o economie mai izolată”.

Concluzia experților consultați de publicație este că acest prim pachet de sancțiuni nu este suficient pentru a influența cu adevărat deciziile lui Vladimir Putin.

Și The Washington Post remarcă că, potrivit experților, valul inițial de sancțiuni anunțate ieri de Uniunea Europeană e puțin probabil să modifice calculele lui Vladimir Putin pe termen scurt.

Iar Rusia a avertizat deja că sancțiunile SUA vor lovi în economia americană, scrie Radio Europa Liberă.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.