O "ancheta" marca Voiculescu

martie 1, 2007 0

Mare precipitare. Jurnalul National a citit ce-a citit articolele din Cotidianul sau din EVZ, s-au trezit si cu fosta directoare financiara de la tVR, Sabina Petre, angajata la Intact care le-a mai aruncat cifre de toate felurile si gata au scos-o de o megancheta de tip revista presei. Chestiunea TVR e mult mai complexa. Daca o tratezi cu picioarele, s-a dus tot. Un singur exemplu: eu chiar vreau sa vad desenul ala animat scump pentru ca e foarte misto. Sau vreau sa vad „the Office” cel mai bun serial difuzat acum in Romania. TVr-ul e singurul care-si permite luxul ca sa mi-l dea chiar daca nu face audienta. Chestiile bune costa. Pentru asta e TVR-ul. Ca sa-mi dea alternativa la cretiniile lui lazarov & comp de la antena1. In rest, falimetul e departe de TVR, nu ma entuziasmeaza nici cele 16 milioane lasate in cont de Nicolau daca n-am avut ce vedea pe micul ecran pe timpul mandatului sau.
Pentru inceput nu pot decit sa constat ca un alt fost angajat al lui Voiculescu, Valentin nicolau spune pentru Newsin ca a lasat in conturi 6 milioane, nu 16 ca in Jurnalul. baieti, hotariti-va.
 Sa fim intelesi, TVR-ul are o problema grava, mai ales politica, girata de Giurgiu care printre altele s-a impotmolit si financiar. Dar articole precum cele din Jurnalul, „servite” de fel si fel, chiar nu servesc nimanui decit lui… (completati spatiile albe).
 Rectificare: Nicolau zicea asta in iunie 2005, deci a gresit cifra Newsin-ul, probabil

„Revenind, las TVR într-o situaţie excepţională sub multe aspecte. Nu le voi mai invoca acum pe toate. Din punct de vedere economic anul 2004 s-a închis cu un profit net de aproape 17 milioane de euro. În acest moment, în conturi sunt aproximativ 16-17 milioane euro, bani lichizi. Nicioadată TVR nu a avut o situaţie mai bună.”

In rest, ramin valabile toate celelalte despre acea ancheta si despre El Felix Maximo.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.