Nominalizarea lui Croitoru

octombrie 15, 2009 0

Deci nu vrem tehnocrati, dar nominalizam unul mai „tehnocrat” decit Johannis.
Fondul Monetar International este argumentul suprem – amenintarea care planeaza asupra natiunii. Dar nominalizarea lui Croitoru este previzibila, e facuta pentru a fi picata. Este prelungita artificial o stare de provizorat in care, de fapt, conduce un soi de Boc 3.
Nu-mi dau seama cit de serioasa e amenintarea cu FMI si cu amestecul de politic cu economic. Daca FMI intra in discursul electoral, asat nu poate fi decit rau. Pe de alta parte, nu vedeam alta solutie decit conservarea starii de interimat pe cit posibil a guvernului. N-are sens sa spere cineva la un guvern „stabil” pentru o luna si ceva.
Croitoru spune citeva lucruri despre el in aceste momente „cu modestie”: isi recita CV-ul pe care deja il stiti. O prioritate: alegeri democratice, spune el. Si continuarea angajamentelor financiare. Mai avem de tras 2,5 md de euro, dar nu vin de la sine, trebuie respectate conditiile. E important ca pina la sfirsitul lui noiembrie sa avem adoptata legea pensiilor. Si mai vrea legea responsabilitatii fiscale. (am citat aproximativ)

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.