”Nu vreau să mor înainte să mor. Între infarct și COVID, ce aleg?”. Destăinuirea lui Antonio Banderas

”Nu vreau să mor înainte să mor. Între infarct și COVID, ce aleg?”. Destăinuirea lui Antonio Banderas

iunie 14, 2021 0

După 11 zile de premiere, conferințe de presă și premii, Festivalul de la Malaga a luat sfârșit. Cu toate acestea, evenimentul de închidere a fost departe de a fi un rămas bun trist. În parte, mulțumită marilor actori care au venit la Hotel Miramar pentru a-și încuraja colegii și a vorbi despre importanța cinematografiei și a culturii, mai ales în vremuri de criză.

Printre aceștia, Yolanda Ramos -care a adus un omagiu lui Rocío Carrasco, pe covorul roșu-, Santiago Segura (care, în scurt timp, va avea premiera cu ”A todo tren”) și Antonio Banderas (60 de ani), ilustru cetățean de onoare al metropolei-gazdă de pe celebra Costa Blanca a Mării Mediterane, actor de prestigiu internațional care în luna iunie împlinește trei decenii de vechime la Hollywood.

„30 de ani? Îmi e greu să mă gândesc la asta. Dar acolo sunt, acolo continui. Cu toate acestea, astăzi proiectul meu vital nu se află în SUA, ci aici, în Malaga. Deci poate Hollywood va trebui să vină aici„, a spus el, zâmbind în fața ziariștilor, după ce a anunțat o serie de proiecte pe care le are în acest sezon.

„Mă duc în Grecia să fac un film și, probabil, la sfârșitul lunii august voi face un altul. Mai târziu, voi începe să repet o piesă pe care o vom avea în premieră în noiembrie, în timp ce A Chorus Line [a sa muzical] se mută la Madrid pentru a avea premiera pe 8 octombrie. Adică, între producții, direcții și filme, sunt super ocupat „, a dezvăluit el, nu înainte de a arăta cu degetul spre negaționiștii antivacciniști și conspiraționiști.

„A fost un an foarte dificil pentru noi toți. De exemplu, o filmare a fost întreruptă din cauza problemei mele de sănătate, așa că știu ce presupune. A fost întreruptă în martie, a trebuit să ne întoarcem în septembrie și știu că refacerea unei filmări este ceva foarte complicat. Cu alte cuvinte, toți cei ce au participat la acest festival au avut cu adevărat succes doar pentru că și-au terminat proiectele”, a explicat el, fără a uita cât de important este să ne unim împotriva COVID, pentru a continua să vedem filme.

Chiar și așa, Banderas – care s-a îmbolnăvit de coronavirus în august – nu îndrăznește să-i acuze pe negaționiștii pandemiei. Nici măcar să răspundă tăios, dacă îl deranjează să vadă că anumiți oameni, precum Miguel Bosé, spun că pandemia nu există.

„Fiecare poate să spună ce vrea. În acest sens, cred că există o boală gravă și am fost vaccinat pentru că eu cred că este, probabil, singura soluție care ni se prezintă astăzi. Toate pagubele colaterale pe care le-a lăsat pandemia vor fi foarte grele și trebuie să încercăm să fim cât mai sociali pentru a merge mai departe „, a exprimat el cu mare optimism, potrivit El Mundo.

Pe de altă parte, Antonio Banderas a vrut să fie, de asemenea, pozitiv în raport cu propria sa sănătate. El spune că nu are sechele de la COVID, dar își face griji ca viața să nu-i aducă alte probleme, cum ar fi un nou atac de cord.

„Ziua mea de naștere este peste două luni și tot ce îmi doresc e să nu mă îmbolnăvesc. Între infarct și apoi COVID, m-am săturat! Se pare că eu trebuie să probez de toate”, a glumit el înainte de a se muta la Teatrul Cervantes pentru a prezida o parte a galei de premiere și a acorda premiul cel mare pentru ”El belly of the sea”, ultimul film al lui Agustí Villaronga, care a câștigat la categoria ”Cel mai bun film spaniol”.

Criza cardiacă din casa de lângă Londra

Antonio Banderas are trei stenturi la inimă după un infarct suferit în 2017

În locuința sa cu priveliște privilegiată asupra orașului Malaga, există câteva versuri ale poetului Manuel Alcántara, gravate pe piatră albă:

„La umbra unei bărci / vreau să mă întind într-o zi; / să arunc totul la spate / și să visez cu bucurie ”.

În 2017, actorul a recitat aceste, în timpul discursului său de apreciere pentru premiul de onoare de la Festivalul de la Malaga.

„Și asta vreau să fac în țara mea”, a încheiat el cu vocea frântă de emoție.

La 59 de ani și după aproape patru decenii de carieră de succes punctată de peste 100 de filme, musicaluri și piese, acea dorință continuă: Întoarce-te acasă, odihnește-te, visează!

Dar adevărul este că nu există umbre pe agenda sa pe care să se culce. Și că infarctul miocardic pe care l-a suferit în ianuarie 2017 în timp ce făcea exerciții la casa sa din Surrey (la periferia Londrei) ar fi fost scuza perfectă pentru a anticipa o pensionare de aur.

În ciuda faptului că i s-au implantat trei stenturi, el lucrează într-un ritm agitat.

„Orice s-ar întâmpla, ceea ce nu vreau este să trăiesc mort, să mor înainte să mor”, comenta el, recent, pentru Expansion.

„Nu mă voi opri pentru că nu pot, este felul meu de a fi să mă închid acasă și să mănânc pereții”.

Fiul unui profesor de liceu și al unui polițist, Antonio este în adâncul său încă acel tânăr pasionat care la vârsta de 18 ani și-a părăsit Malaga natală cu doar 15.000 de pesetas în buzunar.

Botezat ca José Antonio Domínguez Bandera (Malaga, 10 august 1960), nu își adoptase încă numele de scenă atunci când regizorul Pedro Almodóvar i-a ieșit în cale.

Avatar
Nicoleta Ion
Nicoleta Ion
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.