Novavax anunță eficacitate de peste 90% a vaccinului său, iar UE dă verde certificatului COVID

Novavax anunță eficacitate de peste 90% a vaccinului său, iar UE dă verde certificatului COVID

iunie 14, 2021 0

Novavax Inc. a raportat luni date din ultima fază a studiului său clinic din Statele Unite, care arată că vaccinul său este cu peste 90% eficient împotriva Covid-19, chiar și împotriva noilor tulpini ale virusului care a devastat lumea din 2020 și până azi.

Studiul care are aproape 30.000 de voluntari din Statele Unite și Mexic pune Novavax pe drumul cel bun pentru a solicita autorizații de urgență în Statele Unite și în alte părți ale lumii, în al treilea trimestru al anului 2021, relatează Reuters.

Candidatul de vaccin Novavax este produs pe bază de proteine împotriva Covid-19 și a fost mai eficient în peste 93% din cazuri împotriva variantelor predominante ale bolii care au fost îngrijorătoare pentru oamenii de știință și autoritățile de sănătate publică, a anunțat compania americană.

Vaccinurile pe bază de proteine ​​sunt o abordare convențională care folosește bucăți purificate de virus pentru a stimula un răspuns imun, iar vaccinurile împotriva pertussis și zona zoster utilizează această abordare.

Novavax, cu sediul în Maryland, se așteaptă să producă 100 de milioane de doze pe lună până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru al anului 2021 și 150 de milioane de doze pe lună în al patrulea trimestru al anului 2021, a spus compania.

Croația începe vaccinarea copiilor

Croația a început luni luni vaccinarea minorilor între 12 și 16 ani cu medicamentul Pfizer / BioNTech, deși deocamdată acest pas a fost făcut doar de regiunea maritimă Primorsko-Goranska, a cărei capitală este portul adriatic Rijeka.

Acest lucru a fost confirmat astăzi de directorul sediului regional al Institutului de Sănătate Publică (NZJZ), Vladimir Micovic, la televiziunea N1, relatează Efe.

Judecând după interesul detectat, „se pare că o bună parte din copii vor fi vaccinați pentru a începe anul școlar următor cu o mai mare încredere”, a spus el.

Liderii UE dau verde certificatului COVID

Liderii celor trei instituții principale ale UE au promulgat, luni, certificatul digital Covid, care „va permite călătoria cu mai multă siguranță în această vară” și cu care cele 27 de state europene intenționează să avanseze în recuperarea „unei Europe fără bariere”.

Este mesajul lansat într-o declarație comună de președinții Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și al Parlamentului European, David Sassoli; împreună cu prim-ministrul portughez Antònio Costa, a cărui țară deține președinția rotativă a Uniunii Europene, după semnarea într-o ceremonie în Parlamentul European a certificatului digital Covid.

„Putem fi mândri de această mare realizare. Europa pe care o cunoaștem cu toții și pe care vrem cu toții să o recuperăm este o Europă fără bariere”, au declarat Von der Leyen, Sassoli și Costa în declarația lor comună. Cei trei au fost de acord că certificatul „va permite încă o dată cetățenilor să se bucure de unul dintre cele mai tangibile și prețioase drepturi ale UE: dreptul la libera circulație”, relatează Efe.

Avatar
Ionuț Filip
Ionut Filip
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.