O, brad frumos/ O, suflet gaunos… Psihoza coniferelor

decembrie 21, 2008 0

Trebuie sa o spun direct. M-am tot gandit, dar cale ocolita nu exista: daca cineva cumpara azi brazi pt a-i pune in casa, trebuie sa plateasca. Bradul ar trebui considerat produs de lux, iar cei mai ieftini ar trebui sa coste de la 300 de euro in sus. Putine lucruri sunt mai odioase in zilele noastre decat sa taiem copaci pe care sa-i aducem in casa pentru cateva zile si apoi sa-i aruncam la gunoi.
Da, stiu, spiritul Craciunului…bla, bla… sa miroasa a brad in casa…..bla, bla… Daca vrei sa miroasa a brad, cumpara un parfum. Daca vrei un brad, ia unul artificial. Asta e culmea. Ne plangem de incalzire globala, de poluarea din orase, dar taiem sute de camioane de brazi. Este valabil si pentru brazii importati. Chiar daca au fost plantati special pt a fi taiati. Practic, tot defrisare se numeste, iar cei care-i cumpara sunt partasi.
Nu sunt un fanatic al ecologiei. Cred ca porcii pot fi taiati cu cutitul fara probleme, cred ca cea mai simpla si mai la indemana solutie pt cainii vagabonzi din Bucuresti este euthanasierea lor. Dar despre asta in alta postare. In urma cu ceva ani n-as fi acceptat in ruptul capului un brad artificial si as fi fost in stare sa merg eu in padure sa tai un brad care sa se potriveasca standardelor mele. Insa, pe masura ce creste, omul se mai schimba si isi da seama de diferite lucruri. Acum, a cumpara un brad natural mi se pare indadmisibil pt o societate civilizata, care se plange de poluare, de desertificare si de incalzire globala.Chiar daca o face un pensionar cu nostalgia Craciunului din 1972, cand a avut cel mai mare brad din bloc.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.