O nouă tulpină Covid-19 a fost descoperită în Marea Britanie

O nouă tulpină Covid-19 a fost descoperită în Marea Britanie

februarie 16, 2021 0

Cercetătorii spun că au fost descoperite 32 de cazuri din varianta „B1525” în Marea Britanie, dar și în alte țări, inclusiv Danemarca, SUA și Australia.

Varianta, cunoscută sub numele de B1525, face obiectul unui raport al cercetătorilor de la Universitatea din Edinburgh, care spun că a fost detectată prin secvențierea genomului în 10 țări, inclusiv Danemarca, SUA și Australia, cu 32 de cazuri găsite în Marea Britanie până acum . Cele mai vechi secvențe au fost datate în decembrie și au apărut în Marea Britanie și Nigeria, scrie The Guardian.

Echipa spune că varianta are similarități în genomul său cu luătina „clasică” britanică (Kent B117) și conține o serie de mutații care i-au îngrijorat pe cercetători, inclusiv mutația E484K la proteina spike – o proteină care se găsește în exteriorul virusului și care joacă un rol rol important în a ajuta virusul să pătrundă în celule.

Această mutație E484K este prezentă în variantele care au apărut în Africa de Sud și Brazilia și se crede că ajută virusul să se sustragă anticorpilor neutralizanți.

Sursa: Vox Publica

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.