O poveste fascinanta cu Bolcas, Andon si o judecatoare de la Curtea Constitutionala. UPDATE: Replica pt Nastase

martie 19, 2008 0

“A fost un proces foarte dur.Este o placere sa vorbesc despre acest caz” zice azi, deputatul PRM, Lucian Bolcas, avocatul unei retele de falsificatori de examene la Facultatea de Drept din Bucuresti, in anii ’70. Povestea, pe care o veti putea citi integral, peste citeva ore, pe cotidianul.ro, ii are drept “eroi” principali pe sotul Aspaziei Cojocaru, actuala judecatoare la Curtea Constitutionala, pe unchiul acesteia, o matusa si o sora. In rol secundar, pe post de furnizor de clienti, insasi judecatoarea CC, altfel cunoscuta si pentru citeva note informative furnizate Securitatii, in anii ‘80. Dosarul a fost topit dupa 15 ani dar a ramas sentinta cumulind ani multi de inchisoare. Dar cum lumea-i mica, in poveste apare si Sergiu Andon, actualul senator PC, ziaristul de la Scanteia acelor ani, care relata cu sirg despre proces. Nu va dau mai mult, ca-i pacat. Povestea se citeste cu sufletul la gura.
Un rezumat si la Realitatea TV, in aceasta seara, pe la 20,30, impreuna cu alte subiecte din Cotidianul de miine (ex. magie neagra cu Adrian Nastase) in prezentarea sus-semnatului(adica eu, ca sa nu existe confuzii).
COMPLETARE 
Pentru conspirationisti sau doar curiosi, iata si  explicatia sursei textului scris de colegul Vintilescu data de seful sau direct, Liviu Avram, pe blogul preacucernicului AN  :
Domnule Nastase,
Nu obisnuiesc sa raspund la bloggeri, dar nu pot sa nu intervin acum in apararea colegului meu Razvan Vintilescu, fata de care comiteti in public o mare nedreptate. Eu stiu foarte bine cum s-a nascut cazul Aspazia Cojocaru si, citind ce insinuati dvs. aici, vad cu suficienta claritate distanta. Subiectul “Aspazia” s-a nascut de la un om care e interesat de decenii de impostura academica, care are o arhiva impresionanta in acest sens si care l-a cautat pe Razvan dupa ce acesta scrisese pe despre dosarul de profesor universitar al colegului dvs. Sorin Oprescu. Stiti la ce ma refer. La finalul discutiei, aproape intr-o doara, i-a aratat articolul scris de domnul Andon acum 32 de ani, mai mult ca sa-i arate ca impostori de anvergura existau si pe vremea lui Ceausescu si uite cine scria despre ei… Tot domnul respectiv a zis ca, din cate stie el, inculpatul Pavel Cojocaru, care apare in articol cu o condamnare de un an si sase luni de inchisoare, ar fi ruda cu Aspazia Cojocaru de la CC, dar nu e sigur, sa verificam. Ceea e Razvan a si facut, scotocind saptamani in sir prin arhivele catorva instante bucurestene pana a gasit sentinta. Abia in sentinta am aflat ca si doamna Aspazia a fost implicata in retea, cel putin prin falsificarea tezei surorii sale, precum si celelalte amanunte despre Octav Cozmanca, Lucian Bolcas, Paul Mitroi.
Macar din respect pentru muna onesta a colegului meu, am tinut sa fac aceste precizari, spre a va feri, cel putin in acest caz, sa vedeti tot mana lui Basescu.
Liviu Avram
“Cotidianul”

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.