Oare cum se cheama asta?

februarie 18, 2009 0

Dintre povestile care au facut istorie in Parlamentul Romaniei, aceasta va fi cu siguranta in top.
S-a petrecut mai devreme, in timp ce parlamentarii dezbateau bugetul. Adica PDL si PSD respingeau ceea ce propuneau PNL si UDMR.
„Astfel, pentru a testa vigilenţa puterii, deputatul maghiar Mate Andras Levente a susţinut de la tribuna Parlamentului un amendament care avea ca indici de poziţionare în proiectul de buget numărul de telefon al preşedintelui de şedinţă, democrat-liberalul Ioan Oltean – amendamentul de la poziţia bugetară 0722, anexa 3/03, poziţia amendamentului în anexă 467.
Udemeristul nu şi-a prezentat amendamentul propriu-zis, nu l-a motivat, fapt ce l-a făcut pe Oltean, altfel exasperat de lungile expuneri ale parlamentarilor din opoziţie, să-i mulţumească pentru eficienţă. Cererea a fost supusă la vot şi a fost respinsă. Numai că spre surprinderea lui Ioan Oltean, Mate a cerut o nouă intervenţie pe procedură. „Nici nu ştiţi că tocmai v-aţi respins propriul dumneavoastră număr de telefon. Vă mulţumesc pentru operativitatea cu care conduceţi şedinţa”, i-a spus Mate lui Oltean, pe un ton ironic. ” – detalii aici.
Povestea are 2 intelesuri: pe de o parte, opozitia este inghetata in stadiul de gluma, iar pe de alta, puterea a transformat o institutie destinata dezbaterilor intr-o masina de vot.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.