OPINIOMETRU: Alina Mungiu-Pippidi vrea să se confrunte în turul doi cu finaliştii pentru preşedinţie

octombrie 22, 2009 4

Continuă ascuţirea săbiilor opiniei pînă la insuportabil. Alina Mungiu-Pippidi spune că ar părăsi puţin băncile şcolii pentru o dezbatere „unu la doi”, domnia sa versus cei doi prezidenţiabili care vor intra în turul secund. Şi invită VoxPublica să se ocupe de organizare:). Condiţia fiind discutarea de politici publice. Misiune semi-imposibilă! În rest, Cristoiu nu înţelege de ce e menajat Iliescu de vina loviturii de stat din urmă cu 20 de ani.
Alina Mungiu-Pippidi era văzută de comentatorul VoxPublica Teodor Tiţă , şi nu doar de el, ca un candidat bun pentru preşedinţie. În Romania Liberă de azi Alina Mungiu răspunde:

Aflu cu intarziere ca niste colegi de la Voxpublica sunt suparati ca ma tin de scoala si nu candidez la presedintie. Vreau sa le multumesc ca nu isi pierd simtul umorului la greu si sa le fac o contraoferta. Sunt gata sa vin sa moderez dezbaterea finala a candidatilor la presedintie, eventual, pe cea din turul doi, si doar pe politici publice, nu e nevoie sa aducem in discutie lustratia, pe calugarul Vasile si alte lovituri sub centura. Daca vreti sa nu va plictisiti de moarte cu moderatorii prezumati si sa puneti candidatii la un examen adevarat, scrieti-i mogulului vostru. Pe curand. (mai mult)
PRECIZARE (e de fapt a mea, a lui Rogozanu, că eu sînt de serviciu azi cu revista presei:)) – nu cer aprobare de la mogul pentru nimic, ştiu că e greu de crezut. Dacă chiar doriţi să veniţi în redacţia noastră (VoxPublica, dar vă garantez că vom fi preluaţi de toţi, haha) după primul tur, mă angajez să îi bat la cap pe candidaţi să vină să vă întîlnească – nu ştiu cît de realist va fi demersul, dar jur că încerc. Şi mă angajez să găsesc şi o cameră de luat vederi şi un ministudio. Ar fi genial.

De ce nu zice Crin că Iliescu e vinovat pentru sîngele vărsat?, aceasta este întrebarea antibăsescianului reformat, Ion Cristoiu în Jurnalul Naţional:

Cotidianul Ziua a publicat recent un document senzaţional: Declaraţia olografă dată de Ion Iliescu la Parchet în 20 februarie 2009 în legătură cu morţii din decembrie 1989. Altădată, atât documentul, cât şi informaţiile oferite în premieră de Ziua ar fi stârnit un interes uriaş în ziare şi la televiziuni. Acum însă Ion Iliescu e unul dintre liderii Coaliţiei politico-mediatice anti-Băsescu. Din Băiatul Rău – omul cu teroriştii, cu mineriadele, cu FSN-ul – s-a transformat în Băiatul Bun, arhanghelul Democraţiei care trebuie salvată de sub Dictatorul de la Cotroceni. Dezvăluirea din Ziua a trecut neobservată. Că n-a sesizat-o Mircea Geoană e de explicat. Ion Iliescu e cel care-l duce de mânuţă, hopa-hopa, să nu cadă pe scări, spre vârful Dealului  prezidenţial. Mai greu de explicat e tăcerea lui Crin Antonescu. Liderul PNL denunţa din greu pe vremuri crimele din decembrie 1989 comise de neocomunistul Iliescu. (mai mult)

Florin Negruţiu crede în Gândul că Grivco e noul monstru din războiul stelar purtat de Traian Băsescu:

Mogulii Vântu şi Voiculescu, Realitatea şi Antena, Iliescu şi Hrebenciuc, Geoană şi Vanghelie (pronunţat Vanghele), Patriciu şi Antonescu, şi un Marko Bela strecurat mai la urmă, că nu se ştie când e nevoie de el. Acest monstru din plasmă şi carne, ca un Terminator de ultimă generaţie, este Duşmanul la zi al d-lui Traian Băsescu, de ieri candidat cu acte în regulă la Preşedinţie. Şi pentru că trebuia să poarte un nume, i-a zis Grivco. Pentru mulţi spectatori, Grivco sună destul de SF să nu însemne nimic. Dar, cu capacitatea domniei sale de problematizare şi conceptualizare, dl. Băsescu a explicat, din uşa Biroului Electoral, pericolul: Grivco s-a întins prea mult peste ţară, „România nu trebuie lăsată pe mâinile alianţei Grivco”. Romgaz, Transgaz, Poştă, Oil Terminal – Grivco a muşcat flămând (flămândă?) din toate, a explicat dl. preşedinte. De aceea candidează, deşi e conştient de forţa ce i se opune: „E mai greu acum, prima dată o faci inconştient, a doua oară o faci conştient, eşti mult mai responsabil”. (mai mult)
Nota: „flămînd” e acolo corect utilizat, n-avea rost paranteza.

VoxPublica
VoxPublica
4 comments on “OPINIOMETRU: Alina Mungiu-Pippidi vrea să se confrunte în turul doi cu finaliştii pentru preşedinţie
 1. ugg ジョスリン

  ;サイトサイトこれについて|スパム問題問題を持っていますか私もブロガーだ、と私はいた好奇心あなたの状況を、 私たちの多く作成しているいくつかの素晴らしい方法、私たちが見ているとスワップと戦略他の人 、興味を持っている場合|電子メールの電子メール私に撃つお願い。

  noiembrie 12, 2014 Reply
 2. christian louboutin anemone barbie doll

  I tagli feroci preoccupano molto insegnanti e dirigenti. Gli interventi repressivi d’altra parte non aiutano. Servono invece progetti educativi che possano contare su una qualità e adeguata quantità di persone che li sostengano e li mettano in pratica giorno dopo giorno.

  noiembrie 19, 2014 Reply
 3. wholesale viva glam mac lipstick 342220

  mac nude lipstick swatches 550240 mac cosmetics henry street 530442 wholesale professional makeup brushes mac 430241 wholesale mac pro superdrive replacement 345332 mac stores 430141 mac eyeshadow palette 4 134220
  wholesale viva glam mac lipstick 342220 http://www.date4me.co.il/blog/wholesale_viva_glam_mac_lipstick_342220.asp

  februarie 2, 2015 Reply
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.