OPINIOMETRU: Fanii Noră pentru mama previzionează Boc 2.1. Blogomoţiunea

octombrie 14, 2009 0

Search pe bloguri cu optiunea „ultimele 12 ore”. Cuvântul pe care l-am căutat: „moţiune”. Am avut surprize in lumea de dincolo de lumea opiniomanilor  şi a analiştilor căliţi în rele. Stirea i-a interesat şi pe fanii Noră pentru mama, şi pe tipii interesanţi care ţin blogul pentru antrenament, nu pentru accesări. Şi, evident, pentru tot soiul de figuri manipulatoare sau manipulate. Iată o sinteză.
nora
Un blog de fan al emisiunii „Noră pentru mama 4” a avut, spre exemplu, o relatare absolut amănunţită a căderii guvernului Boc. A avut chiar şi cîteva comentarii, dintre care unul chiar amuzant:

Din păcate, guvernul Boc 2 nu a căzut, doar s-a upgradat la varianta Boc 2.1 si se pregateste guvernul Boc 3 dupa alegeri. (citeşte mai mult)

Blogul unui „analist politic” se arată enervat de toată lumea deşi pare liberal după vorbă, după port… Pare să fi fost starea de spirit generală ieri:

În primul rând nu mi-a plăcut cum a tot dat-o înainte Boc (ajutat de PD-L) cu privilegiile. Am înţeles mesajul, dar ce-i prea mult strică.Totuşi, cel mai mult m-a enervat Tăriceanu când s-a luat de Boc. L-a acuzat că stă în casă de protocol, ceea ce se pare că e fals. Oricum, a vrut să inducă ideea că Boc nu este curat ca lacrima aşa cum, probabil, crede opinia publică. Atacul a fost mârşav şi inutil. (citeşte mai mult)

In „Poiana lui Iocan” aflăm că  dezgustul se îndreaptă către parlamentari. Adică funcţionează şi propaganda PDL, nu doar cea antibăsescu. Iată teoria încălcării constituţiei prin cea de-a doua moţiune.

Am asistat astazi la un simulacru de motiune de cenzura, o motiune de cenzura semnata de parlamentari care in urma cu 2 saptamani au mai semnat o alta motiune de cenzura, lucru pe care constitutia il interzice, dar pentru acesti parlamentari constitutia e doar o carticica care trebuie tinuta in sertar si uitata. Am vazut astazi un partid care a votat o motiune de cenzura impotriva propriului guvern. (citeste mai mult)

Khris crede că evenimnetul n-ar trebui să ne intereseze atît de mult pentru simplul fapt că lumea din jur nu a reacţionat în nici un fel. Una dintre cele mai interesante postări din ce-am găsit la o căutare superficială:

Ieri, in momentul in care Guvernul a cazut, ma aflam in birou impreuna cu aproximativ zece colegi. Am anuntat cu voce tare “evenimentul”, iar reactia lor a fost urmatoarea – vreo cinci nici nu m-au bagat in seama, 2-3 au manifestat un vag interes care s-a stins dupa 30 de secunde, iar o singura persoana a venit la mine sa ma intrebe de ce a cazut Guvernul Boc si cum sta treaba cu motiunea de cenzura.

Multe dintre aceste persoane nu au votat anul trecut fie pentru ca nu le intereseaza politica, fie motivand ca nu au cu cine vota, iar pentru acestia, caderea de ieri a guvernului nu a insemnat mai nimic. (citeşte mai mult)

Jeopardy crede că Boc 2 n-ar fi trebuit să ia fiinţă pur şi simplu:

Spuneam ca guvernul Boc ar fi trebuit sa-si dea demisia inca din momentul in care a realizat ca nu mai are sprijinul PSD. A preferat sa ramana schiop si, ulterior, sa pice prin motiune de cenzura. Insa, intre timp, a reusit schimbarea a vreo 10 (atatia am numarat, s-ar putea sa fie mai multi) sefi de agentii, firme comerciale de stat, etc. Buna guvernare a ajuns la un punct de minim intr-un timp record; asadar, faptul ca a picat guvernul Boc nu poate fi decat de bun augur. Incercarile disperate ale dlui. Boc de a poza intr-un prim ministru ce se lupta cu criza, cu nedreptatile si cu inegalitatile mi s-au parut de un populism de foarte slaba calitate. (citeşte mai mult)

Încheiem cu exasperarea dusă la maximum pe un blog intitulat „Chestii care ne omoară”.

Pai avem 2 probleme mari aicea, domnilor:
# 1 – NU CRED ca mai exista „specialisti ne-angajati politic”! – Aratati-mi unu’ (sa nu va aud cu Isarescu, ala e implicat politic cu oricine e la putere)
# 2 – Cum adica ma „specialisti, specialisti… da’ numa’ pana dupa alegeri”? Dupaia afirmati cu gurile voastre ca o sa vina unu de-a vostru (sa va re-impartiti ciolanele, si sa ne sugeti iara sangele pana va dau banii afara din case).
Cata ipocrizie! Cati concetateni creduli care acuma dau din cap aprobativ… (citeste mai mult)

VoxPublica
VoxPublica