OPINIOMETRU: Polanski e defect la cap. Patriciu e istoricul Mării Negre. Italia e nasol

octombrie 2, 2009 0

Guvernul a căzut şi filmulţele porno din trecut nu-l împiedică pe Ghionea să joace eroic. Dar Gherghina trebuie să supravieţuiască! Plus cei 5000 de euro pe lună pentru care se bat scriitorii români! Plus acel mogul al Italiei care nu plăteşte pentru sex şi care scoate presa în stradă şi face presa vestică să scrie că ţara aia nu e în regulă. Plus Polanski.
Într-un interviu pentru Hotnews, Cristian Tudor Popescu îl execută scurt pe Roman Polanski. Am putea spune că omul a devenit proamerican…

“A te culca, tu barbat de 44 de ani, cu o fetita de 13 ani, chiar daca n-ai violat-o, e o chestiune de defectie la cap. Deci domnul Polanski e defect la cap.” Citeşte aici.

Mircea Cărtărescu cred că PSD-ul nu ştie şah şi nu înţelege ce-i ăla un gambit. Nica ar fi fost de sacrificat nu doar pentru liniştea ţării, ci şi pentru binele PSD-ului.

„Inteligent ar fi fost ca PSD să accepte schimbul de piese, să-l înlocuiască pe ministrul de interne tot cu un pesedist (conform protocolului coaliţiei) şi să dejoace astfel manevra cotrocenistă.” Citeşte aici.

Dinu Patriciu nici nu ne predă capitalism de extremă, nici nu le explică jurnaliştilor de ce sînt ei nişte oi. Ci pur şi simplu bagă un articol stil wikipedia despre Marea Neagră. Un modest istoric al „celei mai tinere mări”. Şi totuşi, cînd l-aţi auzit ultima oară pe Patriciu vorbind dezinteresat despre ceva? Omul caută lîna de aur.

„Amintirea cataclismului preistoric de la sfârşitul ultimei glaciaţiuni a născut probabil legenda biblică a potopului. Civilizaţia a transformat Marea Neagră într-un LAC GRECESC pe care îl străbăteau argonauţii în căutarea spre est a lânii de aur.” Citeşte aici.

Cătălin Tolontan remarcă forţa lui Ghionea nu atît în faţa unor echipe de raftul doi, cît în faţa agresiunii tabloidale suferite de Ghionea. Ultima săptămîna a însemnat un adevărat tir de pronografic asupra fotbalistului:

Cu viaţa despuiată în tabloide, mulţi fotbalişti şi-ar fi luat concediu de la efort. Unii o fac oricum. Nu Ghionea. Căpitanul Stelei a dat o probă de caracter. S-a pus spate în spate cu Zapata şi Rada şi a respins mai multe baloane decît în reclama Orange. Veneau de peste tot, în formă de fluturi, delfini şi pantere, iar Ghionea se juca parcă surîzînd cu bestiarul plutitor. Citeşte aici.

Blogul revistei Cultura scrie despre cadidatura scriitorului Ştefan Agopian la preşedinţia Uniunii Scriitorilor. Nicolae Manolescu va candida şi el din nou pentru a-şi menţine funcţia. Salariul pe care se bat e unul de luat în seamă: 5000 de euro pe lună!

„Pe langa Nicolae Manolescu (presedintele actual), Dan Mircea Cipariu si Cassian Maria Spiridon (deja anuntati), apare si candidatul surpriza Stefan Agopian, la care chiar nimeni nu se astepta. Ma intreb ce a fost mai motivant:calificativul de “minor” aplicat de Mano in Istoria critica si respectiv dorinta de revansa, sau jackpotul de 5 000 de euro, salariul lunar incasat de presedintelui USR?” Citeşte aici.

Ziarul financiar cere imperativ să nu plece Gherghina. De ce e aşa de important?

„Singura grija in acest moment este insa atingerea tintelor convenite cu FMI si pastrarea unei continuitati la Ministerul Finantelor unde Gheorghe Gherghina, adus de la BNR anul trecut, a reusit sa finalize bugetul pentru 2010. Gherghina este unul dintre putinii specialisti romani in politici bugetare, cu experienta de peste 10 ani.” Citeşte aici.

The Independent îi face un portret atît de negativ Italiei şi crizei mediatice de acolo încît am putea cu puţin efort să fim mîndri că sîntem români… Este anunţat de fapt protestul presei independente împotriva bălăcărelilor demarate de trustul lui Berlusconii împotriva oricui crîcneşte.

Italy appears more and more to be a country in which politics has been reduced to personal attacks. The editor of L’Avvenire, a newspaper close to the Vatican, was accused of being a closet homosexual when he criticised the Government. La Repubblica is being sued for asking questions. Tomorrow a large demonstration promoted by the Italian National Press Federation is being held in Rome — a strange protest for a democratic state. Never before has the press had to demonstrate to safeguard its own freedom in Europe. Italy looks more and more like an anomaly in the heart of Western Europe. Citeşte aici.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.