OPINOMETRU: Ole, ole, România nu mai e! Băsescu nu s-a născut poet.

octombrie 12, 2009 0

Bineînţeles, înfrîngerea răsunătoare de la Belgrad a încins creierele comentatorilor. Vina nu este a lui Răzvan Lucescu, ci a lui Mutu, s-a stabilit la unison. Băutură, petrecere şi joc mizerabil. Şi multă-multă furie. Mai aflăm că PDL a început să schimbe politic şi antrenorii unor campioni olimpici. Lumea descoperă cu voluptate că Băsescu nu e poet, deşi e român. Iar Bendeac fără Mondenii e cam varză.
Andrei Vochin descoperă talentul lui Mutu de a-şi bate joc de cei care încearcă să-i ierte gustul pentu haos:

Aiurea. Cel mai elocvent exemplu de brînză bună în burduf de cîine, expresia întreagă a ratării, Mutu şi-a mai bătut joc de un partener. După marele Dobrin, pe care l-a persiflat, după Dinu, căruia i-a rîs în faţă, după ce a fugit din cantonamentul lui Iordănescu şi l-a înjurat în faţă pe Piţurcă, a venit la rînd Răzvan. Care a crezut că tratîndu-l cu prietenie va primi respect. Ce eroare! (citeşte mai mult)

Grigore Cartianu crede că nu e momentul să-l regretăm pe Piţurcă doar pentru că am fost umiliţi sîmbătă. Înfrîngerea cu Lituania acasă a fost mai urîtă.

… Ambasadorii clanului Becali emană vaporii unei teorii ticăloase: „era mai bine pe vremea lui Piţurcă“. Când vorbesc despre dezastrul echipei naţionale, expresia lor favorită este „ultima perioadă“. Nu mai contează că Piţurcă ne-a lăsat cu patru puncte în cinci meciuri, iar acel 0-3 cu Lituania, de la Cluj, nu e mai puţin ruşinos decât acest 0-5 de la Belgrad. Să-l regreţi pe Piţurcă e ca şi cum ai regreta epidemia de ciumă! (citeste mai mult)

Rămînem la sport, dar intrăm în politică. Ceva incredibil s-a întîmplat la Brăila sub oblăduirea doamnei Plăcintă, scrie Cătălin Tolontan:

Dupa 42 de ani de munca in sport si cu un concurs cistigat in aprilie, presedinta CSM Braila a fost demisa pe fax si inlocuita cu propunerea PD-L

Amza Tinca conduce de 12 ani Clubul Sportiv Municipal Braila, locul de unde au pornit singurele campioane olimpice la natatie pe care le-a dat Romania: Diana Mocanu si Camelia Potec. Trei medalii de aur pentru o tara fara un bazin modern de competitie la nivel european. Lista performerilor braileni e mult mai lunga. Betrice Cislaru are si ea doua medalii olimpice. (citeste mai mult)

În ultimele zile, voluptatea principală a fostsă descoperim că Băsescu nu e poet. C.T.Popescu merge mi departe şi descoperă că e un poet slab, dar sadic.

Subsemnatul, fiind lipsit de sensibilitatea lirică a d-lui preşedinte, consider că sentimentul care te cuprinde la moartea mamei nu poate fi pus pe hârtie decât dacă l-ai trăit. Prin urmare, lăsând la o parte valoarea literară („La capul mamei ce murise tristă/ Cu gândul la copilul ce-a crescut”) de nivelul „Deocamdată nu” la Poşta redacţiei din revista „Mlădiţe băcăuane”, faţa „umană” cu care dl. Băsescu a găsit de cuviinţă să declame aceste versuri, într-o emisiune de satiră şi umor, mă înfioară… (citeşte mai mult)

Radu Paraschivescu îi comentează evoluţia comicului Mihai Bendeac, la trecerea dinspre Mondenii, spre Antena 1. Rezultatul e jalnic, spune comentatorul.

Ceea ce la „Mondenii” putea trece drept histrionism nepartizan, chiar dacă uneori deşucheat, e văzut la Antena 1 drept atac şi dezonorare a noţiunii de divertisment.
Şi o ultimă observaţie. Mihai Bendeac se bazează mult prea mult pe talent. De ce spun asta? Fiindcă o bună parte din el era al lui Dragoş Stoica, al Mirelei Zeţa şi al Andreei Grămoşteanu. (citeşte mai mult)

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.