Oprescu deocamdată

mai 19, 2008 0

Efectul de „bietul Oprescu” tot mai răspîndit printre bucureşteni după ce doctorul şi-a anunţat candidatura ca independent şi şi-a cîştigat la tribunal posibilitatea de a concura la funcţia de primar al Capitalei, s-a combinat cu intervenţiile sfidătoare proBlaga ale preşedintelui Băsescu. Rezultatul e această simpatie în sondajele de opinie faţă de candidatul „victimizat”, pe care Vasile Blaga a ignorat-o, iar Băsescu a accentuat-o.
În privinţa doctorului Oprescu rămîn la părerea mea. N-am cîtuşi de puţin încredere în acest domn sinecurist fără jenă care conducea la un moment dat vreo patru, cinci spitale din Bucureşti, era senator şi avea şi ore ca profesor universitar, asta după ce a ajuns pe cai mari la Spitalul Municipal din Bucureşti nu datorită meritelor sale profesionale, ci graţie funcţiilor sale în UASCR.
Nu pot crede cu nici un chip în onestitatea unei persoane care pentru a-şi cîştiga gradele academice şi-a atribuit lucrări care nu-i aparţin.
În ceea ce-l priveşte pe candidatul independent la Primăria Capitalei, Sorin Oprescu, continuu să am convingerea că nu şi-a obţinut pe căi licite numărul trebuincios de semnături şi că a pătruns pe sub uşă printre concurenţii la funcţia de primar general al Bucureştiului. Acest prim sondaj mi se pare rezultatul unui amestec între reacţiile emoţionale ale bucureştenilor faţă de candidatul persecutat şi la el în partid şi la Biroul Electoral, dar şi faţă de atitudinea de cîştigător din oficiu a lui Blaga, cel care ar trebui mai întîi să-i convingă pe localnici că cerneala de pe proaspătul său buletin său de Capitală s-a uscat pentru totdeauna şi nu e echivalentul unei vize de candidat flotant.
PS Vă propun sa ne continuăm în paralel discutia despre cei opt lei cu care au crescut salariile medicilor.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.