Unde e sondajul PD-L?

mai 20, 2008 0

E campanie electorala. Adunind in sinea mea „faptele” care compun traditia democratiei originale a sondajelor de opinie si incercind sa practic o oarecare detasare (care nu imi iese intotdeauna!), am ajuns sa privesc asemenea instrumente cu un interes eminamente profesional. Nu spun ca sondajele sint neadevarate; spun chiar ca, in felul lor, toate sint adevarate – in sensul ca scot la iveala anumite adevaruri, unele dorite. Ca principiu de lucru (pe care nu imi permit sa il recomand si altora, pentru ca, in acest caz, prefer sa fiu eu cel care greseste), „consum” sondajele de opinie cu multa precautie.
Despre sondajul INSOMAR, spectaculos prin ierahia pe care o propune, mi se pare esential de spus ca are la baza cercetare  facuta PRIN TELEFON. Dincolo de asta si dincolo de faptul ca datele pe care le avem in acest sondaj se regasesc cu mici modificari in altul de saptamana trecuta, candidatul PD-L are in continuare mari probleme, iar candidatul „independent” (putem ride cind auzim asta, de acord!) are o campania foarte buna. Pe linga „problema Oprescu” (nu mica!), Vasile Blaga are in continuare o problema cel putin la fel de mare – pe sine insusi. As mai zice, a propos de sondajul INSOMAR, ca avem practic garantia turului doi la Primaria Capitalei.
Ce vroiam de fapt sa intreb in aceasta postare? Ca ma mira de ce nu apare inca un sondaj al PD-L-ului! Infruntarea electorala e si o competitie pe diverse nise. Sondajele de opinie in campanie electorala sint o asemenea nisa. Sa nu fiu gresit inteles: nu exprim un regret, ci doar o mirare 🙂   

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.