Oreste: ”Mă număr încă printre cei care ar vota PNL. Dar cu niște condiții”

Oreste: ”Mă număr încă printre cei care ar vota PNL. Dar cu niște condiții”

octombrie 6, 2021 0
Analiza de risc: niște precizări necesare
În 2019, PNL a fost varianta politica pe care am considerat-o potrivită pentru a implementa, intr-o coaliție de dreapta, programele de reforma și dezvoltare ale României, după desantul brutal al echipei Dragnea, chitită sa ne scoată cu orice preț de pe traseul pro occidental și Nord Atlantic. La Europarlamentare, 27 % dintre romani au gândit la fel și liberalii au câștigat scrutinul!
Buna administrație cu exemplele concludente de excelente absorbții de fonduri europene din localitățile cu administrație liberală m-au făcut sa investesc din nou speranța in Pnl și ca atare i-am susținut public și mediatic, asumat și transparent. 34,6 % dintre romani au împărtășit același punct de vedere și liberalii au câștigat localele.
Criza pandemică și măsurile drastice de combatere a ei au erodat puțin imaginea cabinetului liberal, mai ales ca, după dărâmarea guvernului Dancila, au fost singurii care și-au asumat Tranziția pana la alegerile generale.
PNL a obținut 25 la suta, guvernând corect și eficient, măcar din punct de vedere al măsurilor medicale. Am crezut și atunci ca avem toate premisele sa schimbam ceva in puțin mai bine.
Am susținut, in ciuda unui ultra progresism pe care îl dezavuez la Plus, ca o buna guvernare pentru următorii patru ani ar trebui sa excludă PSD, și prin urmare singura soluție era o coaliție alături de USR Plus și Udmr, ambele partide, alături de PNL facand parte din grupuri parlamentare europene foarte puternice.
Apoi a început, halucinant un război irațional atât in interiorul actului guvernamental, cât și între liberali, intr-o campanie istovitoare și gălăgioasa care nu interesa pe nimeni la nivel national.
Nu m-a interesat nici o clipa cine câștiga congresul, întrucât nu sunt membru de partid, ci doar simpatizant al gândirii politice și economice de esența liberală.
Am sperat ca avand exemplul proastei guvernări pesediste, obsedată de interesele mărunte de control al Justitiei, liberalii se vor pune temeinic pe treaba, obținând satisfacție pentru alegătorii care au stat un ani in strada ca România sa rămână Europeană! Din motive care, realmente îmi scapă ( sau nu le găsesc nici o rațiune) nu s-a întâmplat așa!
Astazi, doar 21% dintre romani ar mai vota cu PNL. Și eu încă ma mai număr printre ei, însă doar cu următoarele condiții: încetarea circului ieftin, rezolvarea crizei in interiorul coaliției și buna guvernare și eliminarea totala a apucăturilor bolșevice și a preluărilor ostile de putere. Revenirea la principii, limbaj și comportament elegant, european!
Nu am nici un contract cu PNL, Orban, Citu, Bogdan sau Sighiartău, asta se poate verifica foarte ușor, nu vreun interes particular sau de alta natura, (nu am relații financiare cu nici o instituție a statului roman), ma fac sa rămân consecvent susținerii liberalilor, ci convingerea ca PNL are încă oameni capabili și de buna credința care sa iubească cu adevărat România.
Pana atunci, privesc și ma minunez! Și încă nu-mi explic cum se pot schimba peste noapte niște oameni frecventabili in niște ipocriti și niște buni crestini in clevetitori cu priviri de Iuda…
Sursa: Facebook/Oreste
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.