Parlamentul – tinta fixa!

octombrie 7, 2009 0

Am mai spus-o si scris-o de citeva ori in ultimele luni: “322” nu a murit! Pe de alta parte, nici nu e o ideea abandonata de catre cei care au impus-o in constiinta publica. Priviti in jur!
Ce propune referendumul la care se gindeste Traian Basescu pentru 22 noiembrie? Redimensionarea prin reducere – a structurii si a “continutului” – a Parlamentului Romaniei!
Ce propune legea unitara a pensiilor pentru care Emil Boc cere asumarea raspunderii guvernamentale? Intre altele, redimensionarea – prin reducere (acesta ar fi efectul inlocuirii statului special cu principiul contributivitatii!)– a pensiilor parlamentarilor.
Ideea reformarii de profunzime a Legislativului a fost de mai multe ori afirmata in ultimii ani. Pentru cine nu isi mai aminteste: in 2005, pesedistii erau in plin proces de stringere a semnaturilor pentru (atentie!) modificarea structurii Parlamentului Romaniei prin trecere de la bicameralism la unicameralism. Ideea parlamentului unicameral era imbratisata, la inceputul acestui an, si de UDMR. Reformarea Legislativului prin reducerea numarului de parlamentari era o idee pe care nu o respingeau nici liberalii.
Pe de alta parte, modificarea modalitatii in care parlamentarii primesc pensie era o tema care a stat mult timp ascunsa in Parlamentul Romaniei. Emil Boc (remember!): “Din luna ianuarie stă în Parlament un proiect de lege privind desfiinţarea pensiilor speciale şi nu a fost pusă nici pînă astăzi pe ordinea de zi”.
E limpede: Parlamentul e, deja, o mare tema de campanie si, pentru unii competitori, o tinta fixa! Faptul ca se discuta despre un Parlament mai functional, mai suplu nu e

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.