Parteneriatul dintre puterea politica si BOR

octombrie 12, 2009 0

Mulţumesc mult tuturor, mulţumesc Bisericii Ortodoxe române, mulţumesc tuturor românilor şi îi asigur că parteneriatul dintre puterea politică şi Biserica Ortodoxă română, parteneriatul dintre preoţi şi cetăţenii României, este soluţia care ne duce în unitate şi bine mai departe.

Citatul pe care l-am reprodus mai sus e un decupaj din alocutiunea de duminica a lui Traian Basescu prilejuita de redeschiderea Bisericii de la Cotroceni. Formula pe care a avansat-o TB  – parteneriatul dintre puterea politica si BOR – a iritat multi comentatori care s-au pronuntat in presa de duminica si de luni.
Cum o apreciati? Cum vi se pare aceasta idee? Periculoasa? Fireasca? Ipocrita? Populista? Disperata? Populara? Populara, inclusiv in sens doctrinar?

Va mai reamintesc si faptul ca una din ideile mari cu care PDL intentiona sa iasa in campania electorala pentru parlamentarele de anul trecut (o idee pe care pedelistii nu au anulat-o, dar au pus-o in paranteza) era similara: un parteneriat intre stat si biserica.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.