Patriarhia aproba avortul. Moldovenii mai greu.

iunie 27, 2008 0

Iata ca, pusa in fata unei situatii inedite, BOR-ul a trebuit sa-si nuanteze putin pozitia referitoare la avorturi. Daca se mentinea ferm impotriva lor, insemna sa o condamne pe fetita violata de unchiul sau la moarte, deoarece o nastere la 11 ani poate fi fatala. Ca sa nu mai vorbesc de posibilitatea ca in cazul respectiv sa se nasca un monstrulet genetic. Si nici de traumele psihice la care ar fi fost expusa fetita. Asadar, purtatorul de cuvant al Patriarhiei a zis ca s-ar gasi intelegere pt un avort in acest caz. Bila alba.
Dar in timp ce o parte a Bisericii puncta pozitiv dpdv al modernitatii, o alta parte, adica Mitropolia Moldovei, da cu bata in balta si spune: fata sa nasca si dupa aceea o sa-i crestem noi monstruletul genetic. Nu tu mila crestineasca fata de posibilitatea ca fetita sa moara in timpul nasterii, nu tu intelegere pt traumele psihice suplimentare la care fata ar fi supusa.
Reglementarea problemei avortului de catre BOR mi se pare o absurditate. Motivul? O institutie condusa exclusiv de barbati dicteaza in mod absolut asupra felului in care trebuie sa traiasca femeile. In Evul Mediu era de inteles. Dar acum ….

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.