Patriciu despre Olteanu: "labil psihic, excesiv de ambiţios, lipsit de loialitate"

octombrie 10, 2009 0

Necrutator e portretul pe care Dinu Patriciu i-l face lui Bogdan Olteanu in subsolul paginii virtuale de la adevarul.ro.
„labil psihic, excesiv de ambiţios, lipsit de loialitate, de o inteligenţă mediocră, dar şiret şi lipsit de moralitate”
Pe larg: „În urmă cu mulţi ani, m-a rugat un prieten să-l angajez la Rompetrol. După ce a făcut testele psihologice, vicepreşedintele meu pentru Resurse Umane a venit şi mi-a spus că-şi dă demisia dacă îl angajez pe acest individ. Labil psihic, excesiv de ambiţios, lipsit de loialitate, de o inteligenţă mediocră, dar şiret şi lipsit de moralitate”
&
„Nu l-am angajat. Şi-a urmat cariera politică în care defectele l-au ajutat. L-a ajutat şi un prieten al meu, prea comod ca să-şi poarte geanta singur. Acum liberalii l-au votat pentru această poziţie aşa cum mi-a spus cineva azi dimineaţă, ca să scape de el. Deh, cinismul politicienilor!””
E o problema mare insa cu dl Patriciu si cu avintul sau critic: cind PNL era la putere, nu a facut nimic pentru a-i taia din aripile tinarului Olteanu – un, nu-i asa, mediocru, siret si imoral liberal. Mai ales ca, dupa toate semnele, dl Patriciu avea foarte multa influenta inclusiv asupra prietenului care era „prea comod sa-si poarte geanta singur”. Mutatis mutandis, pozitia teoretica de acum a dlui Patriciu merge mult catre o viziune dur-liberala (stat cit se poate de mic, prin reducerea drastica a posturilor din aparatul de stat!). Cind prietenul sau care nu isi duce singur geanta era premier, dl Patriciu nu spunea nimic, desi taman atunci aparatul de stat s-a umflat ca dracu!
A propos, nu incercati cu niste lovituri de golf, dle Patriciu? S-ar putea sa fie mai „sincere” decit lectiile pe care insistati sa ni le dati acum, superior, cu trabucul in coltul gurii.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.