Patronul Amazon a plătit 38 de miliarde $ la divorț. O va depăși Melinda Gates pe fosta soție a lui Jeff Bezos?

Patronul Amazon a plătit 38 de miliarde $ la divorț. O va depăși Melinda Gates pe fosta soție a lui Jeff Bezos?

mai 5, 2021 0

Bill și Melinda Gates au fost, până la divorțul de luni, unul dintre cele mai bogate cupluri din lume, cu o avere estimată la aproximativ 120 de miliarde de euro (146 miliarde de dolari).

Separarea averii comune, care include proprietăți în cinci state americane, un avion privat, o colecție de artă uimitoare și o flotă de mașini de lux, ar fi fost deja realizată într-un acord de separare, potrivit TMZ, citat de La Vanguardia.

Documentele de divorț obținute de mass-media menționate anterior arată că cuplul nu a semnat niciun fel de acord prenupțial, că Melinda nu a solicitat niciun sprijin financiar sau pensie după divorț și că este aproape sigur că acest caz va fi soluționat fără proces prin intermediul unor acord privat. Trebuie avut în vedere faptul că cel mai mic dintre cei trei copii ai cuplului a ajuns deja la vârsta majoratului.

Cuplul nu și-a făcut publice planurile de divorț financiar, deși au subliniat că vor coopera pentru a-și continua proiectele filantropice.

Anunțul de luni potrivit căruia cuplul se desparte după 27 de ani de căsătorie are într-un fel puterea de a influența industria tehnologică și în domeniile de cooperare în care au contribuit, cum ar fi sănătatea globală, politica privind schimbările climatice și problemele sociale, inclusiv egalitatea femeilor în fața bărbaților.

Acesta este al doilea divorț printre cele mai proeminente averi de pe planetă după separarea lui Jeff Bezos și MacKenzie Scott, în 2019.

Dar pentru Bill și Melinda Gates, separarea activelor reprezintă o provocare mai mare decât împărțirea averii familiei Bezos, care a fost concentrată în principal în acțiuni Amazon.

Jeff Bezos, fondatorul companiei Amazon şi cel mai bogat om din lume, a ajuns în urmă cu aproape doi ani la o înțelegere cu ex-soţia sa, MacKenzie Bezos: 38 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg News.

Potrivit înţelegerii, MacKenzie Bezos, în vârstă de 49 de ani, a primit 19,7 milioane de acţiuni la Amazon.com, respectiv 4% din companie, valoare care se ridică la 38,3 miliarde de dolari.

În urma acestei înțelegeri financiare, fosta soție a lui Jeff Bezos a anuns pe locul al 22-lea în topul miliardarilor realizat de Bloomberg.

Divorţul a fost pronunţat la o instanţă din King County, statul american Washington.

Jeff Bezos, în vârstă de 55 de ani, a rămas cu 12% din companie şi cu titlul de cel mai bogat om din lume.

 

Avatar
Nicoleta Ion
Nicoleta Ion
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.