Andrei Caramitru arată cum românii se obișnuiesc cu moartea, iar americanii și israelienii cu viața

Andrei Caramitru arată cum românii se obișnuiesc cu moartea, iar americanii și israelienii cu viața

mai 5, 2021 0
Unul dintre observatorii cei mai atenți ai datelor de vaccinare din România și din lume este Andrei Caramitru. Analistul financiar aruncă mereu un ochi asupra campaniei de imunizare, dintr-un motiv foarte simplu: de ea depinde masiv relansarea economică și, deci, traiul bun sau prost al popoarelor lovite de pandemia COVID.
Într-o postare de acum câteva ore, Caramitru este pesimist în privința impactului vaccinării în România:
”Deci stam cam așa cu vaccinarea :
– orașe mari: între 25 și 45 (25 in orașele din Moldova și Muntenia, 32 in Bucuresti, 40 și ceva in orașele din Transilvania)
– orașe mici: 3-10 la suta
– sate: 0-3 la suta
Media 20 la suta. Cu chiu cu vai o sa ajungem poate la 30 dacă ne chinuim. Orașele mari vor fi cât de cât ok, restul dezastru și acolo va lovi brutal valul 4.
Acum e momentul strategiei biciul și zăhărelul. Daca te vaccinezi îți dam bani . Daca nu ești praf nu mai intri nicăieri faci nunta și paranghelie in mijlocul pădurii atât.”
Estimarea lui Andrei Caramitru este tristă, dar realistă. El face comparația cu țările unde vaccinarea a avut un impact major, ceea ce a scăzut aproape de zero numărul deceselor din cauza COVID.
În România, doar ieri au murit 142 de persoane – un număr cutremurător, dar cu care se pare că populația s-a obișnuit ca un ”dat”.
În SUA sau Israel, arată Andrei Caramitru, e taman pe dos: lumea se obișnuiește cu viața, nu cu moartea:
”La 45-60% vaccinare, practic zero decese – în Los Angeles si Israel.
In orașele noastre mari plus Transilvania, adică in Romania Europeană, suntem la 30-40% dar cu rata prea mica de vaccinare la cei in vârsta. Se poate atinge nivelul din LA la sfârșitul lunii.
La țară si in pesedistan e dezastru însă. Acolo va fi un chin sa ajungem undeva (ca de obicei, Romania Medievală ne trage in jos). La tot. In toate. Dintotdeauna.”, scrie Andrei Caramitru pe Facebook.
Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.