Pavel Popescu: ”În 8 ani de Norvegia, o singură hârtie am completat. În rest, am folosit doar telefonul”

Pavel Popescu: ”În 8 ani de Norvegia, o singură hârtie am completat. În rest, am folosit doar telefonul”

martie 11, 2021 0

Deputatul PNL Pavel Popescu a povestit la Realitatea Plus, cum a trăit el personal digitalizarea unei țări, ca emigrant într-o țară scandinavă. Popescu a trăit opt ani în Norvegia, de unde s-a întors în România pentru a candida la un loc în Parlamentul României.

”Eu vă spun direct: în opt ani de trăit în Norvegia, am completat o singură hârtie. Și aceea a fost la intrarea în țară. În rest, pentru orice act administrativ, am folosit doar telefonul sau laptopul”, a spus Pavel Popescu în urmă cu câteva minute, în studioul Realitatea Plus.

Acesta a adăugat că sunt total nejustificate temerile privind digitalizarea vieții în general.

”Văd acum multă agitație pe tema pașaportului COVID. Nu e nimic în neregulă. Nu sunt deloc justificate temerile celor care invocă tot felul de pericole. Acesta este viitorul, nu există nicio îndoială că digitalizarea va face parte mult mai mult din viața noastră”, a mai spus Popescu.

Premierul Florin Cîțu a declarat că vrea să facă din digitalizarea României o prioritate a mandatului său.

  • „Vreau să am un aparat public digitalizat, ar fi cea mai mare realizare a mandatului meu. În PNRR (n.a Planul Național pentru Redresare și Reziliență) sunt aproape 2 miliarde de euro alocate digitalizării și vorbim aici de cloud-ul guvernamental și alte proiecte.
  • Dacă digitalizăm și vom digitaliza aparatul public veți vedea că relația cu statul se va modifica peste noapte. Astăzi e adevărat că în relația cu statul, cetățeanul se simte abuzat și inferior. Din păcate asta este situația. Nu putem schimba lucrurile doar schimbând oameni. Nu cred că dacă schimbi un șef la o instituție ai rezolvat problema. Cred că singurul mod prin care poți schimba comportamentul statului este prin digitalizare pentru că natural se vor schimba lucrurile după aceea”, a declarat marți premierul Florin Cîțu într-o videoconferință pe tema digitalizării realizată de DC News Media Group.

 

Avatar
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.