Pe ce a dat banii Tariceanu?

martie 26, 2007 0

Ca Tariceanu incearca sa se schimbe, e un lucru evident. Mai putin clar insa e cine sau ce l-a determinat sa decida astfel. Se discuta de ceva timp despre o noua echipa de consilieri pe care ar fi angajat-o, echipa condusa de Tal Silberstein si Arthur Finkelstein. Informatia a aparut, drept dezvaluire, intr-un ziar adversar declarat al premierului. E vorba de Evenimentul zilei. Citeva observatii de ziarist cu ceva experienta in politici.
1. Schimbarea lui Tariceanu se impunea de mult timp, dupa parerea mea de cel putin un an, de cind “premierul-bun-incasator” incepea sa devina simbolul impotentei si mediocritatii. I-a mai trebuit un an ca sa decida sa faca ceva in acest sens.
2. “Noul” Tariceanu nu e decit un politician care abia incepe sa-si onoreze functia de prim-ministru. Asta nu-l face sa para mai puternic ci mai normal.
3. “Dezvaluirea” din EvZ (am pus ghilimele pt ca informatia a fost servita chiar de catre cei din noua echipa de consiliere) mai mult il incurca decit il ajuta. Mesajul ei e pervers si suna cam asa: “Deci, pentru ca CPT sa para cit de cit normal, avea nevoie de consultanti de mare clasa si de o caruta cu parale cu care sa-i plateasca.”
Acum, ma intre si eu: De fapt, pe ce a dat banii premierul? Ca sa ne confirme chiar el ca pina acum a fost slab?

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.