Pe ultima suta de metri

septembrie 30, 2008 0

Impartind fonduri in stanga si in dreapta, marind salarii si pensii la un loc, liberalii fac totusi o  greseala politica majora. Pentru ca pana acum, revendicarile profesorilor au fost respinse cu promptitudine de fiecare data, sau in cel mai bun caz pentru ei, mariri infime le erau acordate.Pentru ca pensionarii au fost priviti cu ochi buni abia cand se apropie alegerile. Pentru ca dupa ce au batut moneda ca banii din Sanatate nu ajung pentru toata lumea, acum vor sa distribuie medicamente compensate fara nici un fel de plafon economic. Cu alte cuvinte, mesajul PNL poate fi interpretat : ” Tipati voi cat vreti si cereti ce doriti timp de patru ani, ca noi o sa va dam doar cand vrea muschii nostri, ca sa ne iasa si noua ceva”.
Pe ultima suta de metri, guvernul Tariceanu incepe sa alerge ca sa mai prinda ceva locuri in viitorul Parlament. Numai ca fuga sa ii indeparteaza pe liberali din ce in ce mai mult de electoratul propriu. Un electorat, care contrar asteptarilor PNL, nu poseda doar o memorie de scurta durata, ci mai este inzestrat si cu una de lunga durata. Insa aceasta pare a fi imaginea alegatorului roman si in ochii PSD-ului: o masina de vot, care uita de la mana pana la gura si de care trebuie sa ai grija ca de un copil mic, fara sa ii dai prea multe explicatii.
Nici in PDL nu am prea multa incredere. De PC, PRM sau PNG nici nu vorbesc.  Cred insa, ca oricare va fi formula de alianta a viitorului guvern, problema cea mai mare va fi asigurarea resurselor pentru toate cheltuielile facut de PNL pe aceasta ultima suta de metri.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.