Pensia mai mare decât salariul? Un ministru le spune verde-n față magistraților ce principii contează

Pensia mai mare decât salariul? Un ministru le spune verde-n față magistraților ce principii contează

aprilie 19, 2021 0

Ministrul Justiției a avut curajul să vorbească deschis, riscând să-și atragă oprobriul sistemului judecătoresc, despre principiile care ar trebui să guverneze un sistem sănătos de pensii publice.

Principiile sunt valabile nu doar pentru pensiile magistraților, ci și pentru alte categorii sociale.

Ele sunt de fapt criterii pe care s-au construit sistemele de pensii publice europene, care au fost încălcate în România din cauza ”șpăgilor” date de guvernările PSD unor categorii sociale privilegiate – caz unic în lume.

„Salut deschiderea reprezentanţilor sistemului judiciar de a participa la această discuţie. Au fost chestiuni concrete pe care le-am abordat. Sunt recunoscute anumite probleme care există în legislaţie şi care trebuie, aş pune eu, grabnic corectate. În cadrul acestei formule, într-un dialog absolut normal între Guvernul României, între ministerele care au legătură cu acest subiect şi sistemul judiciar putem găsi aceste soluţii. Conturăm principiile (…), în primul rând corectăm aceste situaţii. Recunoaştem faptul că în niciun stat care funcţionează pe principii sănătoase nu poate pensia să depăşească cuantumul salariului, a declarat Stelian Ion la Ministerul Justiţiei.

Declaraţiile au fost făcute după întâlnirea avută cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi reprezentanţi ai sistemului judiciar pe tema pensiilor magistraţilor.

Foto principal: Tudorel Toader, fost ministru al Justiției, beneficiar al unei pensii speciale imense

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.