News ALERT. Cîțu pregătește și demiterea miniștrilor Transporturilor și Justiției! Cătălin Drulă și Stelian Ion, pe făraș

News ALERT. Cîțu pregătește și demiterea miniștrilor Transporturilor și Justiției! Cătălin Drulă și Stelian Ion, pe făraș

aprilie 19, 2021 0

Lovitură după lovitură. Surse politice citate de Realitatea Plus spun că premierul Florin Cîțu are pe masă remanierea altor doi miniștri USRPLUS: Cătălin Drulă și Stelian Ion.

Ministrul Transporturilor este acuzat că a comis un gest incalificabil în democrațiile occidentale, prin jignirea publică a primului-ministru (l-a făcut ”zombie”), iar ministrului Justiției i se impută lipsa de performanță în modificarea legilor justiției distruse efectiv de PSD în vremea lui Liviu Dragnea.

Un astfel de gest ar echivala însă cu scoaterea de facto a USRPLUS de la guvernare.

De altfel, formațiunea condusă de Dacian Cioloș și Dan Barna a anunțat deja că îi este suficientă demiterea ex-ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru a nu mai avea încredere în Florin Cîțu.

Remanierea a altor doi miniștri ar fi bomboana de pe colivă pentru relația PNL-USRPLUS.

Totuși, un gest radical de demitere a unui nou ministru, cu ar fi Cătălin Drulă, ar veni în contradicție cu ce a spus în urmă cu câteva ore însuși premierul, care a sugerat că nu-l va taxa pe ministrul Transporturilor după jignirea cu ”zombie”, în ciuda anunțului făcut de Ludovic Orban (care anunțase că orice ministru care îl atacă pe premier ”pleacă acasă”).

Florin Cîțu le-a spus colegilor din conducerea PNL că orice ministru care își va critica colegii sau pe premier va fi revocat ”imediat” din funcție. ”Nu poți veni în ședința de guvern după astfel de declarații”.

Premierul s-a referit direct la declarațiile ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, care l-a caracterizat drept ”zombie politic”.

Legat de demiterea lui Vlad Voiculescu, premierul a spus că ”eu nu am luat o decizie peste noapte. Am tot amânat și am analizat. Eu am tot spus, ministrii sunt evaluați”.

Ludovic Orban, președintele PNL, a spus în aceeași ședință că îl susține total pe Florin Cîțu, adăugând că remanierea lui Vlad Voiculescu a fost ”corectă, constituțională, o aștepta toată lumea”.

Orban le-a transmis colegilor că a avut discuții timp de o lună pe tema asta lui Voiculescu.

”Chiar le-am solicitat în coaliție sa îl retragă în cauza inacțiunii. M-am ferit să fac declarații legate de răutățile și prostiile făcute de Voiculescu. Premierul a luat o decizie corectă”, a spus Orban.

Cum a explicat Ana Birchall greșelile făcte de Stelian Ion la Justiție

Unul dintre cei mai insistenți critici ai lui Stelian Ion a fost Ana Birchall, fost ministru PSD al Justiției, care a blocat planurile lui Tudorel Toader și Florin Iordache de a pune pe butuci sistemul judiciar – dorința lui Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

În mai multe analize recente, Birchall a explicat de ce greșește Stelian Ion când umblă cu jumătăți de măsură la repararea stricăciunilor produse de PSD legilor justiției.

Iată mai jos o scurtă parte dintr-o postare recentă a Anei Birchall.

  • Am asistat astăzi la o parodie greu de imaginat, la o manipulare cum rar mi-a fost dat să văd! Toți se laudă că au desființat SIIJ și sigur că ar fi fost un lucru cu adevărat lăudabil dacă nu ar fi fost adoptat și amendamentul superimunităților pentru judecători și procurori!
  • Nu o să intru în detaliile argumentelor juridice care certifică că, în realitate, azi NU au desființat nimic. Și asta pentru că, așa cum este adoptat proiectul de lege este neconstituțional tocmai datorită acelui nefericit amendament care acordă superimunități procurorilor și judecătorilor!
  • Să fii tu ministrul justiției care clamează reforma și să girezi și să votezi așa ceva arată că de fapt, în realitate, ești copilul de suflet, puiul zgribulit al lui Florin Iordache și al lui Tudorel Toader!
  • Pe toți laudăroșii de azi îi rog să citească Constituția. Așa vor putea descoperi că în Constituţie scrie că justiţia se face doar de către instanţe. Or, dacă CSM blochează dosarul în faza de trimitere în judecată cu un aviz negativ cum se mai înfăptuiește justiția în sala de judecată, de exemplu??!
  • Astăzi NU au desfiintat SIIJ, ci doar au transformat CSM-ul în noul SIIJ!
    Sper totuși ca la Senat să se elimine acest amendament toxic și neconstituțional!
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.