Pericolul uriaș persistă în Crevedia! Specialiștii încearcă să descarce ultima cisternă de gaz petrolier lichefiat

Pericolul uriaș persistă în Crevedia! Specialiștii încearcă să descarce ultima cisternă de gaz petrolier lichefiat

septembrie 1, 2023 0

Pericolul uriaș persistă în Crevedia! Specialiștii încă se chinuie să descarce ultima cisternă de gaz petrolier lichefiat. La această oră, perimetrul de siguranță este în continuare mai mare de un kilometru, iar oamenii din localitate se tem de ce este mai rău. Anchetatorii au acum de rezolvat un puzzle uriaș, care la final ar trebui să arate imaginea de ansamblu a cauzelor dezastrului în urma căruia trei oameni au murit și peste 50 sunt răniți.

Specialiștii încă muncesc pentru a goli cea de-a 3-a cisternă încărcată cu GPL. După ce vor reuși să facă acest lucru, perimetrul de siguranță va fi restrâns. Surse din instituțiile de ordine publică spun că cercetarea la fața locului a fost finalizată, iar circulația prin Crevedia s-ar putea relua în curând. 

Anchetatorii au ridicat, rând pe rând, bucăți din cisternele distruse și din stația de transfer de gaz petrolier lichefiat. Asta deși pericolul încă nu a trecut.

Zeci de jandarmi au căutat rămășițe de la momentul exploziilor de la Crevedia, orice obiect poate folosi în ancheta care se află în aceste momente în curs de desfășurare. Pe de altă parte, însă, se pare că ar exista și anumite butelii care nu au explodat atunci, iar oamenii legii vor să se asigure că nu mai prezintă niciun pericol.

Pentru a le putea ridica, pompierii au fost nevoiți să taie cu flexul cisternele aruncate în câmp.

În Crevedia, oamenii sunt disperați. Cei care locuiau foarte aproape de epicentru au rămas, cu totul, fără case. Iar cei care s-au ales doar cu geamurile sparte sau cu ușile îndoite se tem să se mai întoarcă acasă, de frica unei noi explozii. Și primarul se teme… de camerele de luat vederi.

Surse din primărie au declarat pentru reporterii Realitatea PLUS că cea mai mare parte dintre localnicii ale căror case au fost distruse au preferat să primească de la administrația locală containere de locuit, pentru că le-ar acorda mai multă intimitate decât să fie nevoiți să stea pe termen lung în căminul cultural sau la rude.

 

 

Vox Publica
[email protected]
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.