PNL. Nervi de primavara

februarie 18, 2009 0

Inainte vreme, Valeriu Stoica spuse asa (aprox octombrie 2005): „Tariceanu risca sa ramina izolat in partid daca nu accepta dialogul”.
Dupa aia, aceasi Valeriu Stoica a zis asa (prin noiembrie 2006): „Tariceanu e un om slab, si intelectual si politic”.
Ieri, intr-un interviu in Ziua, tot VStoica a declarat, intre altele, urmatoarele: „Convocarea Congresului este parte din strategia gruparii Antonescu-Orban. Degeaba Tariceanu spune acum ca el insusi a propus convocarea Congresului, asta a fost de fapt o repliere a lui Tariceanu in ultimul moment, cand a observat ca tendinta majoritara in PNL era in directia convocarii Congresului. Pentru ca, altfel stim care era pozitia lui Tariceanu: el vroia Congres ori la termen, ori anul urmator. Cred ca Tariceanu va pierde si urmatoarea batalie. Poate ca e prematur sa dam un pronostic, dar eu cred ca la Congresul din martie Tariceanu va pierde functia de presedinte. Dar asta nu va rezolva situatia PNL”.
Intre timp, Calin Popescu-Tariceanu ride. Dar nu e risul lui.
Pentru ca:
Ludovic Orban zice asa: „Este un lucru firesc, care se intampla de fiecare data cand un partid se afla la guvernare si anume ca cel care detine parghiile administrative, puterea de a numi oameni, puterea de a lua decizii cu caracter administrativ si economic sa aiba in realitate o putere mai mare decat cea conferita de Statut. Premierul Tariceanu, ca si Adrian Nastase, a beneficiat de aceasta putere. Din cauza aceasta foarte multe decizii care au fost luate, practic sunt niste decizii care au fost luate de domnia sa si pe care in mod evident oamenii le-au vazut si le vor analiza. ”
E drept, dl Orban mai spune ca prefa sa candideze in tandem, alaturi de Crin Antonescu.
Un Crin Antonescu destul de tacut acum, dar care gaseste timp sa spuna pentru Mediafax ca prefera „sa candideze singur, nu in tandem”.
🙂
🙂
🙂
Imi dati voie sa zimbesc, da?
PS. Luni, in EVZ, Catalin Predoiu zicea despre Dinu Patriciu ca ar fi „libertarian”. Cred ca spunea in gluma asa ceva 🙂

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.