PNL. Ustura?

noiembrie 9, 2009 0

Tariceanu:

Alegerile anticipate – daca se vor organiza – nu vor aduce nimic nou in ceea ce inseamna pe fond structura politica a viitorului Parlament, insa eu cred ca presedintele viitor – mergand pe ipoteza ca ar fi tot Basescu – el nu trebuie lasat sa forteze dizolvarea Parlamentului, pentru ca Romania nu este o republica fost-sovietica, in care presedintele dispune tot ce vrea el si domneste. Nu, exista in democratiile moderne acest concept de impartire a puterii intre institutiile statului, iar presedintele nu poate sa functioneze intr-o republica parlamentara, precum un monarh intr-o monarhie absoluta si sa dispuna de tot ce vrea el.

Delirul ideatic al domnului Tariceanu, iata, continua. Eu nu inteleg de ce se teme fostul pres. al PNL de un nou mandat al lui TB, de vreme ce a spus ca nu exista sanse mari ca actualul sef al statului sa intre in turul al doilea.
Altfel, ce sens are verbul din titlu in dreptul caruia am pus un semn de intrebare?
Iata! Citat din Ion Ghise, liberalul securist:

Cinstit, mie imi este frica de alegeri anticipate
am facut o investitie personala de peste 30.000 de euro pentru alegerile de acum un an. Nu pot sa fac o astfel de investitie de cate ori un om are capricii
Am intrat in Parlament de pe pozitia a 3-a, pentru ca am primit voturile colegilor din intregul judet. Si atunci, eu nu am de unde sa stiu daca voi mai fi ales sau nu

P.S. A propos de ce spune dl Tariceanu – ca ar fi anticonstitutional sa dizolve (sa il dizolve, nu SA IL DESFIINTEZE!) Parlamentul, sa punem mina pe carte si sa citim:

ARTICOLUL 89
(1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.
(2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată.
(3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.

Al dracu dictator Basescu asta! poate sa incalce Constitutia chiar si atunci cind Legea Fundamentala ii da dreptate!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.