Poftiti la Sever Voinescu!

februarie 5, 2009 0

S-a reintors! Foarte bine a facut!
Simteam eu ca il maninca degetele 🙂
Pe surse, de la el, am aflat ca va incerca sa scrie des. Aflu, tot pe surse de la el, ca are multe sa ne spuna 🙂
Iata, de pilda:
„De cîtăva vreme, simt stînjeneala inadecvării. Sînt unul dintre cei tot mai puţini care cred că doctrinele politice sînt fundamentale pentru viaţa unui partid, pentru exprimarea sa politică fie la guvernare, fie în opoziţie. Mi se răspunde din toate părţile că doctrinele, mai ales în vremuri de criză, sînt un moft. Cînd avem în faţa mari provocări, precum criza economică în care ne aflăm, trebuie să lăsăm de-o parte doctrinele şi să căutam soluţiile obiective şi pragmatice. Acestea sînt “soluţiile bune”. Soluţiile bune, din cîte mi se spune, sînt dincolo de doctrine” – postarea de revenire, fragment.
&
„Eu , unul, mă încăpăţînez să cred că aparţin unui partid de dreapta, construit în stilul popularilor europeni. Adică, un partid federativ din punct de vedere ideologic, în care toate ideologiile democratice de la dreapta spectrului politic pot convieţui şi pot lucra împreună pentru a da un răspuns coerent şi substanţial. Văd bine că şi la stînga diferenţele dintre social-democraţie, socialism şi liberalismul de stînga se relativizează după disparţia regimurilor comuniste europene. Procesul este similar cu ceea ce se întîmplă la dreapta. Se constată o apropiere doctrinară şi politică a partidelor în scopul bipolarităţii.
Personal, mă revendic de la conservatorismul anglo-saxon. Găsesc în acest cîmp ideologic multe idei utile pentru reorganizarea capitalismului. Sînt promotorul lor.

Blog nou! Site nou!

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.