Poneiul de 10cm şi lanţul prostiei Badea-Vacaroiu. Patapievici poate fi fericit

august 7, 2008 5

Ii invidiez pe Patapievici and comp pentru simplul fapt ca-si fac mereu rost de prosti pentru polemici. Ce poate fi mai simplu decit sa demonstrezi completa impostura in cazul unor vacaroi sau paunesti in datul cu parerea pe arta contemporana. Ce sa inteleaga ei? Bineinteles ca au sarit sa protesteze mari cunoscatori de la Ziua si anteniştii care au simtit imediat ca Voiculescu ar fi foarte satisfacut de o încăierare cu „oamenii lui Băsescu”.
Toată încăierarea se desfăşoară în jurul unei lucrări miniaturale cu un titlu care submineaza clar simbolul  nazist de pe spatele poneiului de jucărie: “Freedom for Lazy People” – cu alte cuvinte, iata pericolele libertatii atunci cand e lasata pe seama tuturor, asta ca sa arunc o interpretare de clasa a cincea.
 Concluzie: inca un scandal fara niciun fel de fundament, fara niciun cistig pentru public între nişte nătăfleţi potentaţi şi nişte intelectuali care încep să plîngă în grup îndată ce trei nespălaţi aruncă o piatră după ei. Cred ca grupul Patapievici+Liiceanu etc au drept caracteristica esentiala tocmai felul în care s-au luptat cu tot soiul de generaţii de scandalagii: de la VC Tudor, la Mircea Badea. Vor rămîne în istorie drept intelectualii fini şi elitişti care s-au certat cu toate precupeţele şi toţi băieţaşii cu gură mare şi putirinţă scăzută.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.