Portugalia inaugurează cel mai lung pod pietonal suspendat din lume: 516 Aroca, la 60 de kilometri de Porto

Portugalia inaugurează cel mai lung pod pietonal suspendat din lume: 516 Aroca, la 60 de kilometri de Porto

aprilie 27, 2021 0

Portugalia vrea să uimească lumea cu un record arhitectural. Pentru a face acest lucru, tocmai a fost inaugurat 516 Arouca, cel mai lung pod suspendat din lume, lung de 516 metri și bun numai pentru pietoni, potrivit Amazing Places.

Are mai multe cifre de impresionat, deoarece se ridică la 175 de metri deasupra râului Paiva, aparținând orașului portughez Aroca (de unde și numele său), la aproximativ 60 de kilometri sud-est de Porto.

Acolo, localnicii și străinii se vor putea bucura de beneficiile unui peisaj de natură sălbatică care se ”furișează” printr-o platformă deschisă din plasă metalică.

Lungimea sa de peste jumătate de kilometru l-a făcut cel mai lung pod suspendat pietonal din lume, depășind astfel podul suspendat Charles Kuonen, din valea elvețiană Zermatt, care are 494 metri lungime și 85 metri înălțime în punctul său cel mai înalt.

Priveliștile din preajma noului pod portughez sunt principala sa atracție pentru cei care nu suferă de vertij.

Este scufundat în Geoparcul Arouca, inclus în rețeaua UNESCO a acestui tip de monumente naturale. De acolo puteți vedea cascadele Aguieiras, defileul râului Paiva sau frumoasa plajă Areinho.

În plus, această zonă din nordul țării vecine este renumită pentru traseele de drumeții care pot fi făcute. De exemplu, se remarcă pasarelele din lemn cunoscute sub numele de Passadiços do Paiva, una dintre bijuteriile locului.

516 Arouca a suferit mai multe întârzieri în construcția sa, deoarece lucrările erau programate să înceapă în 2016, dar au trebuit să fie amânate mai mult de un an din cauza orografiei complicate a zonei, care a făcut imposibilă aducerea utilajelor necesare acolo.

 

Avatar
Nicoleta Ion
Nicoleta Ion
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.