Predoiu, independentul

decembrie 20, 2008 0

Dan Tapalaga îi administrează lui Predoiu cîteva scatoalce. Principalele argumente: atitudinea faţă de morar şi faţă de recomandările UE, candidatura complet nereuşită la ultimele alegeri unde a pierdut în faţa unui penal. Citez din articolul lui Dan:

Ce castiga insa Traian Basescu acceptand  un personaj ca Predoiu la justitie? Politic, are multe de castigat. A castigat inca o sluga si ceva in plus. Numind un liberal la Justitie, Basescu ii bate pe liberali cu omul lor, la fel cum a procedat in cazul SRI, unde a numit omul PSD. Liberalii se pregateau sa contraatace in opozitie cu argumentul ca Basescu ii hartuieste in justitie cu dosare penale. De asta striga acum tradare. E mai mult decat o simpla tradare. Cu Predoiu la Justitie, Basescu le-a dat mat. Si pesedistii ar fi urlat in ultimii doi ani ca sunt haituiti de serviciile secrete daca seful spionilor n-ar fi fost unul dintre ei. Aparent de-al lor.
George Maior, Catalin Predoiu, Ilie Botos, toti iubiti la Cotroceni, sunt copti din acelasi aluat. Oamenii sistemului, servesc puterea orice culoare ar avea ea. Predoiu i-a slujit ieri pe liberali, de maine lucreaza pentru Basescu. Vom vedea cum. Nu va lucra insa pentru independenta justitiei. A recidivat impotriva ei.

Am citeva observatii. Basescu nu a luat decizia Predoiu aşa cum a luat decizia Maior. Atunci se juca şah într-adevăr. Acum se joacă raţele şi vînătorii. Alegerea lui Predoiu e încă un semn al haosului. Iar mişcrile politice browniene ajung inevitabil la Cotroceni – ăsta-i pericolul, că orice problemă ajunge direct la bulibaşă, că nu mai are nimeni forţa de a lua o decizie. Partidele nu se mai pot descurca singure. Pînă şi pSD a ajuns să aştepte soluţii de la Cotroceni. Iar respectivul palat a ajuns depoul compromisurilor – acolo se aleg soluţiile imorale…
În al doilea rînd, nu cred că Monica Macovei ar fi avut şanse mai multe în alegeri dacă ar fi candidat. Argumentul popularităţii nu ţine în cazul unui ministru al justiţiei. Aici şi la finanţe, „nepopularii” sînt cea mai sigură soluţie.
Şi da, DT are dreptate să spună că Băsescu şi-a mai cîştigat o slugă. E încă o mişcare de grup de cartier. Înainte să-l introduci pe unul în grupul tău trebuie să-l umileşti puţin, să-l iniţiezi. Băsescu nu mai suportă să-şi ia în sprijin oameni pe care nu i-a călcat în picioare înainte.

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.