Stalinismul liberal

decembrie 20, 2008 0

Cat de independenta poate fi Justitia in momentul in care cel care conduce ministerul de resort este 100% dependent de partidele aflate la guvernare? Aceasta este capcana in care a cazut PNL-ul, de la inaltimea celor 20 de procente obtinute in alegeri. Pt ca singura garantie, chiar daca si numai de forma, a faptului ca Predoiu Catalin ar putea fi un ministru independent era tocmai apartenenta sa la un partid de opozitie.  Miscarea ar fi fost similara cu numirea lui George Maior de catre Basescu in fruntea unui serviciu secret, desi facea parte din opozitie. Bogdan Olteanu s-a grabit sa-i dea un sut in fund domnului Predoiu, insa de fapt a reusit sa piarda singurul punct pe care PNL-ul il putea marca in aceasta situatie. Independenta mimata a liberalismului din PNL a infrant independenta practica a Justitiei. Pentru ca rareori s-au vazut atatea lucruri absurde ca in PNL:
Cristi Boureanu e dat afara din partid pentru ca a spus ca PNL se pregateste de o alianta cu PSD.  Pe de alta parte, cand Tariceanu a guvernat cu sprijinul PSD, nu a patit mimic. Cand Patriciu a dat bani PSD-ului, cand Crin Antomnescu l-a sustinut pe pesedistul Oprescu, iarasi nu s-a intamplat nimic.
La fel si acum, liberalul Predoiu ajunge ministru, desi partidul sau a obtinut cel mai slab rezultat. Nici macar nu a fost lasat sa spuna ce anume va dori sa faca in noul guvern. Poate ca masurile sale erau liberale. A fost executat direct, in cel mai pur stil stalinist: esti cu noi, sau impotriva noastra.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.