Pretul unui criminal: aderarea la UE

iulie 22, 2008 0

Radovan Karadzici, fostul lider al sârbilor bosniaci în timpul războiului din Bosnia (1992 – 1995) a fost capturat dupa 13 ani de cautari intense. Personal, cred ca fusese gasit de mai multa vreme, dar aderarea Serbiei la UE devenise mult prea importanta din punct de vedere politic si economic pentru a ignora una din conditiile de baza: prinderea celor trei criminali de razboi, ce sunt insa venerati ca si eroi de o mare parte a sarbilor – Radovan Karadzici, Ratko Mladici şi fostul lider al sarbilor din Croaţia, Goran Hadzici .
Ce a facut domnul Radovan? Un „mizilic” de genocid la Sarajevo si Srebrenita, fapt pt care a fost pus sub acuzare de tribunalul ONU pentru crime de război.
Va recomand filmul „The Hunting Party”. Mai jos, trailerul… Daca va uitati la amanuntele capturarii lui Karadzici si veti viziona filmul, veti vedea destule asemanari… prins in timp ce se plimba pe sub ochii celor care-l cautau…
Se poate spune, cred, ca pretul corect al unui criminal de razboi este aderarea la UE. Cei 13 ani de „negocieri” l-au stabilit.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.