TRU&PD-L, exagerati la asta cu Iliescu!

iulie 22, 2008 0

L-am auzit aseara – ca multi dintre dumneavoastra, cred! – la „Fetele Cotidianului” pe TRU sugerind ideea ca lui Ion Iliescu ii e frica de uninominal si ca, din acest motiv, a ales sa faca un pas in spate.
Ideea nu e  noua: au lansat-o si o tot rostogolesc cei de la PD-L – si virfurile partidului, dar si  „populari” de mijloc, cu expunere mai mare in media.
De fiecare data cind o aud, nu ma pot opri sa nu cred ca avem de-a face cu o naivitate imensa. In plus, cu atit mai inutila pentru cei care o pronunta public cu cit nu pot renunta la ideea de a o tot repeta ca pe o poezie.
Adevarul e ca un mandat in noua legislatura e o miza mult prea mica pentru Ion Iliescu. Si adevarul e ca votul uninominal – e un fel de a-i spune asa, caci prima victima a acestei legi a votului uninominal, o spune bine TRU, e chiar votul uninominal – nu reprezinta o piedica reala pentru fostul presedinte. Sint multe colegiile in tara noastra in care Iliescu ar defila!
Punctul si complementar la aceasta tema, e de spus ca retragerea lui Ion Iliescu priveaza PD-L-ul, dar si pe Traian Basescu, de o proeminenta tinta. Logica e cit se poate de simpla: nemaifiind atit de la vedere, Iliescu devine mai greu de atacat.
Altfel, daca e vreo indoiala in ce ma priveste, subliniez inca o data ca ramin adeptul ideii ca Ion Iliescu este unul dintre marii arhitecti ai raului contemporan al Romaniei.

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.