Primul pacient din lume diagnosticat cu ”schimbare climatică”

Primul pacient din lume diagnosticat cu ”schimbare climatică”

noiembrie 13, 2021 1

O canadiană având probleme respiratorii a fost diagnosticată drept prima pacientă din lume care a suferit „schimbări climatice”, deoarece medicii au spus că valurile de căldură și calitatea proastă a aerului sunt responsabile pentru starea ei.

Kyle Merritt, care este responsabil pentru diagnosticarea femeii  din Columbia Britanică cu astm bronșic, a spus că aceasta a fost prima dată într-un deceniu când a descris schimbările climatice drept o cauză a suferinței.

„Dacă nu ne uităm la cauza de bază și tratăm doar simptomele, vom continua să fim din ce în ce mai în urmă”, a spus medicul de urgență, pentru Glacier Media.

„Eu încerc să… procesez ceea ce văd”, adaugă el.

În iunie, Canada a suferit un val de căldură istoric, urmat de un sezon dens de smog declanșat de incendii de vegetație.

Columbia Britanică, cea mai vestică provincie a Canadei, a înregistrat temperaturi record în iunie, despre care experții cred că au ucis peste 500 de oameni.

Incendiile au determinat calitatea aerului să devină de 43 de ori mai proastă decât nivelurile acceptabile de siguranță în lunile iulie și august.

„Suntem la urgențe, avem grijă de toată lumea, de la cei mai privilegiați la cei mai vulnerabili, de la leagăn până la mormânt, îi vedem pe toți. Și este greu de acceptat că oamenii, în special cei mai vulnerabili oameni din societatea noastră, sunt afectați. Este frustrant”, a spus Merritt pentru presă.

Pacienta, care avea peste șaptezeci de ani, a fost diagnosticată în vară, la scurt timp după valul de căldură, despre care Merritt a spus că a contribuit direct la agravarea bolii ei.

„Are diabet. Are o oarecare insuficiență cardiacă… Locuiește într-o rulotă fără aer condiționat”, a spus el. „Toate problemele ei de sănătate s-au agravat. Și chiar îi este greu să rămână hidratată.”

Diagnosticul lui Merritt i-a determinat pe alți medici din provincie să lanseze o inițiativă numită Doctors and Nurses for Planetary Health.

Profesioniștii din domeniul sănătății folosesc grupul pentru a pleda pentru o sănătate mai bună prin protejarea mediului, au spus aceștia pe site.

„Suntem profund îngrijorați de criza climatică și de impactul acesteia asupra sănătății. În această vară, pacienții noștri au experimentat fenomene meteorologice extreme de valuri de căldură, secetă și incendii puternice.”

Vremea extremă din Canada este una dintre numeroasele probleme cu care se confruntă lumea din cauza schimbărilor climatice, deoarece inundațiile extreme, seceta, incendiile și valurile de căldură au dominat titlurile ziarelor.

Liderii mondiali de la summitul COP26 de la Glasgow au făcut presiuni pentru obiective mai stricte de acțiune climatică pentru a evita impacturi mai extreme în următorii ani, iar angajamentele au redus emisiile proiectate sub 2 ° C pentru prima dată.

Cu toate acestea, experții în climă au avertizat că acest lucru nu este suficient.

Foto principal: medicul curant al pacientei diagnosticate cu ”schimbare climatică”

VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.