România-Austria, studiu de caz despre cum tratează un stat persoanele nevaccinate

România-Austria, studiu de caz despre cum tratează un stat persoanele nevaccinate

noiembrie 14, 2021 1

PSD vrea să acorde tratament preferențial persoanelor nevaccinate, în noul Guvern alături de PNL, continuînd pe linia populistă sau lipsită de curaj începută pe vremea Guvernului Orban, odată cu debutul pandemiei.

Alexandru Rafila, posibil viitor ministru al Sănătății, a declarat că una dintre măsurile noului Cabinet va fi să permită testarea gratuită pentru cei nevaccinați, o dată la 7 zile.

Deputatul PSD a declarat, joi, după discuţiile cu PNL, pe capitolul de Sănătate din programul de guvernare, să s-a discutat despre accesul extins la testare, putându-se înfiinţa peste 1.000 de centre de testare. Despre testarea gratuită timp de 60 de zile, în regim gratuit, a românilor care merg la locul de muncă, în sistemul de stat, Rafila a precizat că este o măsură pe o perioadă limitată de timp şi a arătat că vaccinarea este singura soluţie pentru a evita valul 5 al pandemiei de COVID-19.

Ideea este în măsură să încurajeze nevaccinarea românilor, într-o țară devastată deja din cauza acestui fenomen fără egal în Europa și care a făcut din România țara cu cel mai mare număr de morți COVID la mia de locuitori.

În schimb, Europa merge în direcția opusă României și strânge tot mai mult șurubul pentru nevaccinați.

Un exemplu este Austria.

Austria introduce carantina pentru persoanele nevaccinate începând de luni, acestora fiindu-le permisă părăsirea locuinției pentru a-și cumpăra mâncare, a merge la farmacie, să facă sport, să se vaccineze sau pentru „satisfacerea nevoilor religiase de bază”. Măsura nu-i vizează pe copiii până la 12 ani. Cei care au vârsta peste pot merge însă la școală unde sunt testați.

Măsura nu se aplică persoanelor nevaccinate care au trecut prin boală în ultimele 180 de zile.

„Numărul de noi cazuri este mai mare decât oricând. Situația e gravă. (…) Nu luăm aceste măsuri cu inima ușoară însă, din păcate ele sunt necesare”, a declarat cancelarul Austriei, Alexander Schallenbe, duminică, într-o conferință de presă la Viena.

De asemenea, vor fi făcute controale inopinate pentru a se verifica dacă sunt respectate restricțiile.

Aproape 65% din populația Austriei este vaccinată complet anti-COVID-19.
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.