Problemele alea mici care nu mai intereseaza pe nimeni

septembrie 3, 2007 0

Politica Rusiei, banii mulţi ai lui Patriciu, credinţa în Dumnezeu, Loteria, astea-s subiecte „adevărate”, bune pentru rating. M-am hotărît ca de azi să dedic un spaţiu important problemelor neimportante care ne fac zob viaţa. CFR şi Gara de Nord, de exemplu:
Biletul pînă la Timişoara, la cuşetă: 1.700.000 lei. Gara de Nord, o aparenţă jegoasă, ca-n anii 90, m-am plimbat cu portofelul şi telefonul în mînă pentru că şuţii colcăiau mai rău ca-n faţă la Magazinul Unirea. Trenul, întîrziere la plecare de 10 minute, nimeni n-a ştiut să explice de ce. La casă, locurile se tin pe sub tejghea pentru prietenii prietenilor asa ca, daca nu te+ai dus la agentie cu cîteva zile înainte, trebuie sa fii cam cu o ora jumatate înainte in gara.
9521 este un numar care nu functioneaza si este singurul numar oficial al garii de Nord. nu ai de unde sa ceri informatii, pur si simplu. Daca te iei doar dupa site, poti avea surprize mai ales ca se precizeaza intr-o notiţă că CFR nu răspunde pentru informaţiile furnizate acolo…
Te urci în cuşeta plătită cu o căruţă de bani şi nu funcţionează veioza sau nu se deschide geamul sau căldura merge încontinuu, fără să o poţi opri sau sau sau. După ce mai ai cîte o revelaţie din asta, realizezi cît de mult contează pentru propriul confort aceste subiecte care nu mai sînt subiecte pentru presă şi pentru publicul ei… De cîte ori poţi spune că prea mulţi îşi bat joc de clienţi şi că OPC-ul este o formă aproape fără fond?

Articol scris in colaborare cu Dragos Stanca
VoxPublica
VoxPublica
Lasă un răspuns

Your email address will not be published.